0
1
σχόλια
202
λέξεις
210

Σχολείο για γονείς που βοηθά στο δύσκολο έργο της ανατροφής των παιδιών

DOC TV
19 Νοεμβρίου 2015
Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση σε ό,τι αφορά στον γονεϊκό ρόλο και στη μεγάλη έλλειψη στις δομές και παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες στην Ελλάδα έρχεται να καλύψει η πρώτη στη χώρα μας ακαδημία για γονείς, που ξεκινά τα μαθήματά της μέσα στον Νοέμβριο.

Μαθήματα διαχείρισης θεμάτων που απασχολούν την πλειονότητα των γονέων, των παιδιών και των εφήβων (άγχος, φοβίες, διαδίκτυο, ουσίες, σχολικός εκφοβισμός κ.λπ.), συμβουλευτική, συζήτηση και ενημέρωση από ειδικούς είναι μερικά από τα στοιχεία του προγράμματος.

Η ακαδημία για γονείς αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και απευθύνεται σε όλους τους γονείς προσφέροντας δωρεάν τα μαθήματά της μια φορά τον μήνα.

«Αγάπη άνευ όρων και προϋποθέσεων προς τα παιδιά μας, όχι σαν ανταμοιβή», συστήνει ως βασικό συστατικό μιας δυνατής σχέσης με τα παιδιά η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής Άρτεμις Τσίτσικα και επιστημονική υπεύθυνη της ΜΕΥ, ενώ ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης τονίζει τη σημασία της επικοινωνίας, του διαλόγου, αλλά κυρίως της προθυμίας των γονέων να ακούσουν τα παιδιά τους.


Info: Ακαδημία για γονείς από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», από 18 Νοεμβρίου και κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα, ξενοδοχείο President, Λεωφόρος Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι, 17:30-19.30.
 
εμφάνιση σχολίων