0
1
σχόλια
266
λέξεις
CULTURE

[ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ] Ο Θέμελης Γλυνάτσης επιστρέφει με μια παράσταση εμπνευσμένη από τη μουσική του Schubert

DOC TV
4 Νοεμβρίου 2015
Βασισμένη στον ομώνυμο κύκλο ρομαντικών τραγουδιών του Franz Schubert, η παράσταση του Θέμελη Γλυνάτση Ταξίδι το χειμώνα αποτελεί ένα συγκινητικό, σχεδόν θεατρικό μονόλογο γύρω από τον έρωτα, τη μοναξιά, τη μελαγχολία και τον θάνατο.

Ένας νέος, πεισματικά αποκομμένος από τον κόσμο και οτιδήποτε κοινωνικό, περιπλανιέται σε παγωμένα, χειμωνιάτικα τοπία, στα οποία συναντά μόνο τον εαυτό του και την ψυχική του κατάσταση, καθώς βιώνει μια πρωτοφανή ερωτική απογοήτευση.

Ο Θέμελης Γλυνάτσης επανέρχεται στη θεματολογία της περιπλάνησης και του τοπίου, με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που γνωρίσαμε στην παράσταση Ρομαντισμός, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Τώρα η θεατρική εμπειρία έχει μια αναφορά υποκειμενική, χωρίς κοινωνικούς ή πολιτικούς σχολιασμούς.

Ο ταλαντούχος τενόρος Χρήστος Κεχρής συνεργάζεται με τον ανερχόμενο ηθοποιό Θανάση Δόβρη και τον καταξιωμένο πιανίστα Μιχάλη Παπαπέτρου, σε μια παράσταση εσωτερική, φιλοσοφική και ακραία συγκινητική.

To Winterreise (D. 911, op. 89), μία από τις τελευταίες συνθέσεις του Αυστριακού συνθέτη Franz Schubert, σε ποίηση του Γερμανού Wilhelm Müller, είναι ένα από τα πιο αινιγματικά και μελαγχολικά έργα του συνθέτη και γενικά της αυστρο-γερμανικής ρομαντικής παράδοσης. Η παράσταση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Το DOC TV δίνει δύο (2) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Ταξίδι το χειμώνα, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και δύο (2) διπλές προσκλήσεις για την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Μπορείτε να στείλετε e-mail με το ονοματεπώνυμό σας στο [email protected] μέχρι τις 12 το πρωί της Παρασκευής 13/11. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα.


Info: Ταξίδι το χειμώνα, στις 10, 16, 17, 23 και 24 Νοεμβρίου 2015, ώρα 21.15. Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν,Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 210 3222.464.
 
εμφάνιση σχολίων