0
15
σχόλια
417
λέξεις
TECH

Μετά από το Barbican του Λονδίνου η διεθνής έκθεση προσγειώνεται στην Αθήνα και μας χαρίζει ψηφιακά όνειρα

Γ. ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ, Λ. ΛΥΔΑΚΗ | ΦΩΤΟ: Γ. ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ, DOCTV CC3
21 Οκτωβρίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Μετά από το Barbican του Λονδίνου και το Μουσείο Tekniska της Στοκχόλμης, η διαδραστική ψηφιακή έκθεση Digital Revolution μας ταξιδεύει σε μια digital κουνελότρυπα. Ταξίδι στα digital επιτεύγματα από τη δεκαετία του ΄70 μέχρι και σήμερα, με εκθέματα που μας ξύπνησαν μνήμες, μας σύστησαν τεχνολογίες και μας έκαναν να πετάξουμε με τα φτερά της φαντασίας στο μέλλον. Η έκθεση απλώνεται σε τρεις ορόφους της Στέγης, σε μια αίθουσα πίσω από το κεντρικό κτίριο της Συγγρού και στο χώρο των Ster Cinemas. Αυτά είναι 10 πράγματα που ξεχωρίσαμε στην πρώτη μας επίσκεψη.

-Είμαι ο Ίκαρος: Ένας digital καθρέφτης μας δίνει φτερά και μεταμορφώνει το είδωλό μας σε ένα σύγχρονο Ίκαρο (The Treachery of Sanctuary)

-Κάναμε μια ευχή στο project με Wishing Walls! Αφού
ψιθυρίσεις την κρυφή σου ευχή σε ένα από τα μικρόφωνα, τη βλέπεις να αναγράφεται στον τοίχο, να μεταμορφώνεται σε πεταλούδα πάνω την παλάμη σου και να πετάει μαζί με άλλες εκατοντάδες ευχές-πεταλούδες.

-O will.i.am των Black Eyed Peas συνθέτει ένα τραγούδι και με τη βοήθεια μια τεράστιας οθόνης, μας προσκαλεί σε ένα ηλεκτρονικό videoclip. Ένας digital Φαραώ και 3 μουσικές πυραμίδες αποτελούν το σκηνικό του installation.

-Digital Archeology: έκθεση συσκευών ψηφιακής τεχνολογίας από το 1970 μέχρι το 2010. Τα σημερινά κινητά μοιάζουν με επιστημονική φαντασία δίπλα τους.

-Μάθαμε για τη δομή των ειδικών εφέ των blockbuster ταινιών επιστημονικής φαντασίας Inception και Gravity.

-Παίξαμε αρμόνιο με νότες που αντιστοιχούν σε ό,τι παίζουν χιλιάδες online ραδιοφωνικοί σταθμοί στον κόσμο εκείνη τη στιγμή. Περικυκλωμένος από ηχεία και οθόνες, πάρε θέση στο κέντρο της εγκατάστασης Play the World και ξεκίνα να πατάς τα πλήκτρα. (Μπορώ να μαντέψω από ποια χώρα είναι η μουσική που ακούω; Οι οθόνες γύρω μου και ο χάρτης μπροστά μου θα με βοηθήσουν.

-Χαϊδέψαμε τα ρομποτικά πλοκάμια της διαδραστικής εγκατάστασης Petting Zoo των ελληνικής καταγωγής Minimaforms. Ρομποτικές μέδουσες που συμπεριφέρονται σαν κατοικίδια.

-«Φορέσαμε» φωτοβολταϊκά ρούχα και σχεδιάσαμε τα δικά μας αντικείμενα για 3d printing

-Παίξαμε ξανά pac-man, σε μηχάνημα ηλεκτρονικάδικο. «Μουσειακή» εμπειρία.

-Άντε και του χρόνου: Η Στέγη και το Βρετανικό κέντρο εφαρμοσμένων τεχνών Barbican θα συνδιοργανώσουν μια μεγάλη έκθεση με θέμα την Επιστημονική Φαντασία για την επόμενη χρονιά.


Info: Digital Revolution, 20.10.2015 - 10.01. 2016, Εντός & εκτός Στέγης. Συγγρού 107. Μετρό στάση Συγγρού-Φιξ. Facebook. Ωράριο λειτουργίας: Δευτ - Πέμ. και Κυρ: 12:00 - 21:00 (τελευταία είσοδος στις 20:00). Παρ. και Σαβ.: 12:00 - 22:00 (τελευταία είσοδος στις 21:00). Είσοδος: 3 - 12 ευρώ. Παιδιά έως 5 ετών εισέρχονται δωρεάν.
 
εμφάνιση σχολίων