0
1
σχόλια
207
λέξεις
ΖΗΝ

Εύκολη και γευστική μους σοκολάτας

DOC TV
18 Οκτωβρίου 2015
Ένα γλυκό που εμείς θα το λέγαμε μους, αλλά οι Αμερικάνοι πουτίγκα. Όπως και να το πούμε είναι πολύ σοκολατένιο.

ΥΛΙΚΑ: 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη, 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη, 2 κουτ. σούπας κορν φλάουερ, 1/4 κουτ. γλ. αλάτι, 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες, 1/2 φλ. σταγιού κρέμα γάλακτος, 1 κρόκος, 120γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια, 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουερ και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και την κρέμα. Φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η πουτίγκα να γίνει παχύρρευστη, για περίπου 3-5 λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μικρό πολ χτυπάμε τον κρόκο. Προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα μας για να πάρει θερμοκρασία ο κρόκος και στη συνέχεια τον προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Επαναφέρουμε στη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Απομακρύνουμε από το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε τη βανίλια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βάζουμε σε ατομικές κούπες και κρυώνουμε στο ψυγείο μέχρι η σύσταση να είναι αρκετά σταθερή.

TΙP: Μπορούμε να χτυπήσουμε 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεροποιηθούν και να γαρνίρουμε κάθε μπολ με μια κουταλιά γευστική σαντιγί πριν το σερβίρισμα!
 
εμφάνιση σχολίων