0
1
σχόλια
397
λέξεις
ΖΗΝ

10 τρόποι για να βελτιώσουμε την πνευματική, φυσική και ψυχολογική μας κατάσταση όσο είμαστε στο γραφείο

DOCTV.GR
3 Δεκεμβρίου 2018
Αν και γενικά η σταθερή εργασία αποδεικνύεται καλή τόσο για την υγεία του σώματός μας όσο και για την ψυχική μας υγεία και ισορροπία, οι σύγχρονες συνθήκες δουλειάς μπορεί να κρύβουν παγίδες.  Μερικές ιδέες που ενδέχεται να βοηθήσουν:

1. ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ: Η καθιστική στάση προκαλεί συμπίεση των εσωτερικών οργάνων και των μυών. Γι' αυτό και η νέα τάση στους χώρους εργασίας είναι γραφεία ψηλά, κατάλληλα για να δουλεύει κανείς όρθιος. Αν παρ΄ όλα αυτά δουλεύουμε καθιστοί, φροντίζουμε να σηκωνόμαστε κάθε μία ώρα, τεντώνουμε τους αστραγάλους και την πλάτη μας συχνά, κρατάμε για μερικά δευτερόλεπτα τους κοιλιακούς μας σφιγμένους και επαναλαμβάνουμε.

2. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ: Κάνουμε ένα διάλειμμα και πηγαίνουμε λίγο έξω, ακόμα κι αν κάνει κρύο. Ο καθαρός αέρας βοηθά τη ροή του αίματος και τη λειτουργία των πνευμόνων.

3. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΑΛΑ: Αντίο ασανσέρ. Αν αποκτήσουμε αυτήν τη συνήθεια σε καθημερινή βάση καίμε θερμίδες και γυμναζόμαστε κανονικά.

4. ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ: Με συχνά ολιγόλεπτα διαλείμματα για να κοιτάζουμε όσο πιο μακριά μπορούμε, ξεκουράζουμε τα μάτια μας.  Υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας συχνά, καθώς ειδικά μπροστά σε οθόνες τα μάτια μας στεγνώνουν και κουράζονται περισσότερο.

5. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ: Υποκύπτουμε στην πολυτέλεια ενός μισάωρου μεσημεριανού διαλείμματος για να φάμε με ηρεμία και συγκέντρωση.

6. ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ: Λόγω του κλιμαστισμού στα γραφεία αλλά και του ότι ξεχνάμε να πιούμε νερό, αφυδατωνόμαστε χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Έχουμε πάντα δίπλα μας ένα ποτήρι με νερό και ανανεώνουμε συχνά, τουλάχιστον 4-5 φορές.

7. ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ: Ο ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την υγεία και την ψυχική μας ισορροπία. Νέες έρευνες μάλιστα προτείνουν να αρχίζουμε τη δουλειά στις 10π.μ. Φροντίζουμε για έναν ξεκούραστο και χαλαρό ύπνο, με σωστές συνθήκες θερμοκρασίας, και απόλυτου σκοταδιού, ώστε να καταφέρει ο εγκέφαλός μας να ξεκουραστεί σωστά.

8. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Οι ανοιχτές συσκευές μάς υπενθυμίζουν συνεχώς τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουμε, εισβάλλοντας έτσι στον πολύτιμο χρόνο ξεκούρασής μας.

9. ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ: Ο καφές μάς αφυδατώνει και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το χρόνο και την ποιότητα του ύπνου μας λόγω της καφεΐνης.

10. ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ: Επειδή η υγεία δεν έχει να κάνει μόνο με το σώμα μας αλλά και με την αίσθηση της ευφορίας και ευεξίας. Εμπιστευόμαστε, λοιπόν, έρευνες που δείχνουν ότι αισθανόμαστε καλύτερα όταν προσφέρουμε, βοηθάμε και κάνουμε πράγματα για τους άλλους.
 
εμφάνιση σχολίων