0
1
σχόλια
444
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Ποιοι πολιτικοί έχουν εργαστεί; Πολιτική και εργασία είναι παράλληλα σύμπαντα αν κρίνουμε από την εμπειρία των αρχηγών των ελληνικών κομμάτων

ΑΝΝΑ ΣΑΛΒΑΝΟΥ
9 Σεπτεμβρίου 2015
Οι αρχηγοί των κομμάτων που πρωταγωνιστούν σε αυτές τις εκλογές έχουν εργαστεί εκτός πολιτικού στίβου και κομματικής πραγματικότητας; Το διαπιστευτήριο της επαγγελματικής σταδιοδρομίας δεν αποδεικνύει κάτι από μόνο, ούτε «γεννά» νομοτελειακά καλούς πολιτικούς, αλλά για όποιον θέλει να γνωρίζει, ιδού τα βασικά sos του βιογραφικού τους:

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός αποφοίτησε από το ΕΜΠ και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ακολουθώντας μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία. Το 2006 (σε ηλικία 32 ετών), εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και ίδρυσε ομόρρυθμη τεχνική εταιρεία αλλά 2 χρόνια μετά εκλέχθηκε αρχηγός του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, ενώ το 2009 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α' Αθήνας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, ενώ είναι επίσης πτυχιούχος της σχολής Πολιτικών Επιστημών του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στα φορολογικά και διατριβή στα εκλογικά συστήματα. Θέτοντας τις σπουδές του στην υπηρεσία του πολιτικού και κομματικού προσανατολισμού του ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια, το 1984 αναλαμβάνει Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΝΝΕΔ ενώ από το 1989 εκλέγεται βουλευτής με τη ΝΔ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ο αρχηγός του Ποταμιού έχει τονίσει ουκ ολίγες φορές την επαγγελματική του πορεία ως δημοσιογράφος. Έχει τη μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία, καθώς έχει εργαστεί από το 1984 και μέχρι την ίδρυση του πολιτικού του φορέα το 2014 σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά, όπως Μεσημβρινή, Κυρ. Ελευθεροτυπία, ΝΕΑ, 902 FM, ΣΚΑΙ, ΚΛΙΚ. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του protagon.gr, παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή Πρωταγωνιστές στο MEGA και στη συνέχεια στην ΕΡΤ, ενώ έχει εκδώσει τρία βιβλία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ωστόσο δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα του δικηγόρου, καθώς ήδη από το 1975 ανέλαβε την πρώτη κομματική του εργασία. Ανάμεσα στα διάφορα πόστα μέχρι την εκλογή του Γ.Γ. του ΚΚΕ υπήρξε διευθυντής της εφημερίδας Ριζοσπάστης.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αν και έχει σπουδάσει σε Γαλλία και Ελβετία δεν εργάστηκε ως οικονομολόγος, καθώς δραστηριοποιήθηκε από την αρχή στο χώρο της πολιτικής.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, και στο παρελθόν έχει εργασθεί στην Εθνική Τράπεζα, απ’ όπου έλαβε πρόωρη συνταξιοδότηση, γεγονός για το οποίο έχει δεχθεί κριτική από τους πολιτικούς της αντιπάλους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Ο αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας αν και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν εργάστηκε ποτέ ως καθηγητής, καθώς δέχθηκε διώξεις για την πολιτική, αντιδικτατορική του δράση, ενώ στη συνέχεια, υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ και στενός συνεργάτης του Χαρίλαου Φλωράκη. Από το 2000 μέχρι πρόσφατα εκλέγεται βουλευτής με το Συνασπισμό και στη συνέχεια με το ΣΥΡΙΖΑ.
 
εμφάνιση σχολίων