0
1
σχόλια
205
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

Από τον Rising Galaxy

29 Ιουλίου 2015
Πατέρας, γύρω στα τριάντα, ένα παιδί στην αγκαλιά με πυρετό, διάρροια και μια μεγάλη πληγή στα χείλια του. Περιμένουμε μαζί το ΕΚΑΒ να έρθει. Με τη βοήθεια του μεταφραστή από την Αφγανική κοινότητα πιάνουμε κουβέντα όλοι μαζί, πρόσφυγες και αλληλέγγυοι:

«Αφγανιστάν;»
«Ναι»
«Από που στο Αφγανιστάν;»
«Από το Νότο. Φύγαμε γιατί οι Ταλιμπάν και το Daesh (ISIS) αποκεφαλίζουν κόσμο.»

Στον κόσμο του υπουργού Εξωτερικών Κοτζιά (για παράδειγμα) αυτός ο άνθρωπος είναι η «μουσουλμανική απειλή για την Ευρώπη».

Και ξαφνικά νιώθεις το μέγεθος της χυδαιότητας των επίσημων πολιτικών κάθε κράτους. Τις δικαιολογίες, τις αερολογίες, τα ψέματα και τη προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε., τις ανοησίες των ρατσιστών της καθημερινότητας σε τρόλεϊ, ταξί και καφετέριες.

Συνολικά τρία ασθενοφόρα φορτώσαμε σήμερα κυρίως με μικρά παιδιά. Χαλασμένο φαγητό από τη ζέστη, μη πόσιμο νερό, αφυδάτωση.

Κοιτάς γύρω σου και βλέπεις πρόσφυγες, πρεζάκηδες παραπέρα να σαπίζουν, αλληλέγγυους να μοιράζουν νερά και σου περνάει από το μυαλό πως παλιά υπήρχαν τα στρατόπεδα ανεπιθύμητων. Τώρα έχουμε τα πάρκα και τις πλατείες ανεπιθύμητων. Όταν θα αρχίσουν και οι εξώσεις κάποιοι από εμάς θα είναι ανεπιθύμητοι στα ίδια τους τα σπίτια. Ο καπιταλισμός επελαύνει.

Συνέχεια έρχονται και άλλοι στο πάρκο. Χάσαμε την καταμέτρηση. Και έχεις και μια λίστα στα χέρια με οικογένειες.

Ουδέν νεώτερον από το Πεδίον του Άρεως.

#pedion_areos #refugeesGr

Πηγή: Rising Galaxy
 
εμφάνιση σχολίων