0
1
σχόλια
293
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

«Εάν συμβεί το Grexit, η αλληλεγγύη από όλο τον κόσμο θα είναι απαραίτητη», σχολιάζει ο συγγραφέας λίγο πριν έρθει για το Resistance Festival

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
19 Ιουνίου 2015
Ο Ταρίκ Αλί, συγγραφέας και ακτιβιστής, με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα ως ομιλητής του Resistance Festival, σχολιάζει στη σελίδα του στο facebook το πώς βλέπει την πολιτική κατάσταση, το Grexit και τη στάση της συντηρητικής πολιτικής ελίτ.

«Φεύγω για την Αθήνα για να παραστώ στο Φεστιβάλ Αντίστασης. Είναι μια κρίσιμη καμπή. Η Γερμανία κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει είτε να συνθηκολογήσει πλήρως (και όχι μόνο κατά 50%) ή να συνθλιβεί.

Η ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε σοβαρά την αποφασιστικότητα της ελίτ της ΕΕ να μην επιτρέψει ούτε ένα μικρό ρήγμα στον νεοφιλελεύθερο τοίχο της. Είτε θα τιμωρήσετε τους φτωχούς, είτε θα σας τιμωρήσουμε.

Και όλες οι αυταπάτες ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να τους σώσουν, τώρα εξανεμίζονται. Καμία υπνοβασία πλέον. Εάν συμβεί το Grexit, η αλληλεγγύη από όλο τον κόσμο θα είναι απαραίτητη. Και ένας τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να συμβεί αυτό είναι μαζικές οργανωμένες διακοπές στην Ελλάδα από το ευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης. Η αξία μιας τέτοιας κίνησης είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική αλλά πολιτικά σημαντική».

Ο Ταρίκ Αλί είναι Άγγλο-Πακιστανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. Είναι επίσης μέλος της συντακτικής επιτροπής του New Left Review και Sin Permiso, ενώ συνεργάζεται με εφημερίδες όπως ο Guardian.

Το Resistance Festival φιλοξενεί σημαντικές πολιτικές εκδηλώσεις με ομιλητές από όλο τον κόσμο. Φέτος, ανάμεσα στους ομιλητές βρίσκονται ακτιβιστές, οικονομολόγοι, διανοούμενοι, πολιτικοί. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνεται επίσης ανοιχτή συνέλευση-διαβούλευση, για να αναζητήσουμε συλλογικά τα βήματα της πορείας μας και πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Το Resistance Festival 2015 θα πραγματοποιηθεί στις 19-21 Ιουνίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.


Info: Resistance Festival, Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών, 19-21 Ιουνίου, εισιτ.: 5-10 ευρώ, άνεργοι: 3 ευρώ.
 
εμφάνιση σχολίων