0
8
σχόλια
615
λέξεις
210

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: «Αν δεν είχαμε καρδιά, θα ήμασταν απλώς ένα ξενοδοχείο». To AthenStyle κάτω από την Ακρόπολη μας εξηγεί ότι τα hostels δεν είναι αυτό που φανταζόμαστε

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | ΦΩΤΟ: ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΘΗΣ DOC TV CC3
3 Ιουνίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


«Αν δεν είχαμε καρδιά, θα ήμασταν απλώς ένα ξενοδοχείο». Το πρώτο πράγμα που διαβάζει κανείς στην ιστοσελίδα του AthenStyle είναι και ο πυρήνας του. Το αθηναϊκό hostel είναι από τα ελάχιστα -μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού- του είδους στην πόλη μας. Βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη και προσφέρει από τα κλασικά δωμάτια-κοιτώνες μέχρι ιδιωτικά στούντιο με άπλετη θέα. To δημοφιλές ταξιδιωτικό site Tripadvisor το βραβεύει με Πιστοποιητικό Διάκρισης για τις συνεχόμενες καλές κριτικές από όσους φιλοξενήθηκαν εκεί. Μιλήσαμε με τον κύριο Χρήστο Αγγελόπουλο και μας είπε για την παρεξηγημένη φιλοσοφία του hostel στην Ελλάδα αλλά και γιατί το AthenStyle είναι διαφορετικό.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τα hostels από τα ξενοδοχεία και ειδικότερα το δικό σας; «Το βασικό μας στοιχείο είναι η cool ατμόσφαιρα και η διαδραστικότητα με τον πελάτη. Υπάρχουν τόσα μέρη να επισκεφτεί κανείς, που είναι οικονομικά ή και δωρεάν και δεν είναι γραμμένα σε κανέναν τουριστικό οδηγό. Για παράδειγμα ένας περίπατος στην Πάρνηθα ή στον Υμηττό, να δει ο τουρίστας την Αθήνα στο πιάτο και να απολαύσει και τη φύση. Αυτό κάνουμε εμείς εδώ. Κάποτε τυπώναμε τέτοιες μπροσούρες, που δεν είχαν να κάνουν με ξεναγήσεις με χρηματικό αντίτιμο, ήταν καθαρά για να περάσουν όμορφα οι πελάτες. Μέρη για να ακούσουν μουσική, να φάνε, να δουν τον πολιτισμό μας, ακόμα και δωρεάν πράγματα για να κάνουν στην πόλη».

Σας επισκέπτονται κυρίως ξένοι ή και Έλληνες από άλλες περιοχές; «Το 99% των επισκεπτών μας είναι ξένοι. Οι Ευρωπαίοι είχαν σταματήσει να μας επισκέπτονται μαζικά κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τώρα ξεκίνησαν πάλι. Νομίζω ότι μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει και το ότι ήρθε η Ryanair στην Αθήνα. Όταν κάποιος χρειάζεται 200 ευρώ αεροπορικά για να έρθει στην Αθήνα ενώ με 20 ευρώ μπορεί να πάει στην Ιταλία, γιατί να μας προτιμήσει; Ευτυχώς έσπασε το μονοπώλιο. Αυτούς που έρχονταν με οικογένεια ολόκληρη και πλήρωναν όλα αυτά τα αεροπορικά, τους έλεγα "ήρωες"».

Ισχύει ακόμα η άποψη ότι τα hostels είναι μόνο για τους νέους; «Ο μύθος αυτός σπάει σιγά σιγά. Οι πελάτες μας μπορεί να είναι από 18 μέχρι και 60 ετών. Κάποτε επικρατούσε η άποψη ότι τα hostels είναι κοινόβια. Πλέον δεν συμβαίνει αυτό και έχει αρχίσει και ο Έλληνας να μαθαίνει ότι τα hostels είναι ουσιαστικά ξενοδοχεία, απλώς όχι τόσο απρόσωπα και τυπικά. Εδώ υπάρχει πάντα η επαφή με τον πελάτη».


Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να προτιμούν το AthenStyle από ένα ξενοδοχείο; «Η ανθρώπινη επαφή. Έρχονται οι ίδιοι και μας ρωτάνε πού να πάνε, τι να κάνουν, πιάνουν κουβέντα. Το Lounge είναι σημείο ενημέρωσης, κοινωνικοποίησης αλλά και πολιτισμού, αφού συχνά φιλοξενεί διάφορα events. Οι παροχές είναι σχεδόν ίδιες με ένα ξενοδοχείο. Έχουμε και πιο κυριλέ δωμάτια, με θέα την Ακρόπολη, αν κάποιος το επιθυμεί, ή ολόκληρα στούντιο για οικογένειες. Έχουμε όμως και τη λογική της μοιρασιάς δωματίου όπως κάθε hostel. Πολλοί από αυτούς που επιλέγουν να μοιράζονται δωμάτια τελικά γίνονται φίλοι και το γενικό κλίμα που επικρατεί εδώ σίγουρα το ευνοεί αυτό. Σκεφτόμαστε να βάλουμε και room service. Πάντως πρωινό υπάρχει για όλους τους πελάτες μας».

Και από τιμές; «Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα την εποχή. Πάντως τώρα μπορεί κανείς να βρει κατάλυμα από 18 ευρώ σε δωμάτιο μαζί με άλλους και από 20 ευρώ το άτομο σε πριβέ οικογενειακό δωμάτιο 4 ατόμων. Μπορεί να φτάσουν όμως και τα 100-120 ευρώ, ανάλογα τον τύπο του δωματίου, τη θέα, την περίοδο».

Τι γίνεται στην ταράτσα του AthenStyle; «Εδώ βρίσκεται το ωραίο μας μπαρ, με θέα την Αθήνα. Σας περιμένουμε στην ταράτσα μας για happy hours ή ένα κοκτέιλ και ηλιοβασίλεμα».


Info: AthenStyle, Αγίας Θέκλας 10, Αθήνα.
εμφάνιση σχολίων