0
1
σχόλια
908
λέξεις
210

Πολιτισμός. Μουσεία. Υγεία. Άσκηση. Τέχνες. Πόλη. Μουσική. Οι docers επιλέγουν

DOC TV
4 Μαΐου 2015
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ #ΥΓΕΙΑ: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος προσφέρει και φέτος η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος στις 4 Μαΐου και την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος. Οι εξετάσεις αφορούν όλη την Ελλάδα και γίνονται στα ιδιωτικά ιατρεία των δερματολόγων που εργάζονται στα νοσοκομεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Info: Δερματολογικές εξετάσεις, 4-8 Μαΐου, τηλ. 215.215.2223.

SΗΗΗΗΤ! SILENT MOVIES ΣΤΟ BIOS #ΣΙΝΕΜΑ #PROJECT: Η περίφημη ταράτσα του Bios στην κορυφή του αγαπημένου κτιρίου της οδού Πειραιώς ανοίγει πάλι. Μαζί της φέρνει τη θέα του φωταγωγημένου αθηναϊκού ορίζοντα και το διπλό πρότζεκτ Sssh! Silent Movies, μια εκλεκτή σειρά από ταυτόχρονες προβολές ταινιών με σχετικές μουσικές επιλογές που επιμελείται ο docer μας Γιώργος Δημητρακόπουλος. Κάθε Πέμπτη παρακολουθούμε τα φιλμ που προβάλλονται, αλλά αν θέλουμε να αφήσουμε τις ταινίες σε δεύτερο πλάνο και να επιστρέψουμε στην παρέα μας και στις νότες που ξεχύνονται από τα ηχεία, μέσω της πλατφόρμας των ακουστικών Sssh! Silent Show, απλώς εναλλάσσουμε τα κανάλια μεταξύ φιλμ ή μουσικής. Info: Shhhht! Silent Movies, Bios Terrace, Κάθε Πέμπτη μέχρι 31 Ιουλίου, Πειραιώς 84, Αθήνα.

ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ #ΦΥΣΗ #ΠΟΛΗ: Η 61η Ανθοκομική Έκθεση στο Άλσος Κηφισιάς μάς καλεί σε μια επιστροφή στη φύση. 20 στρέμματα γεμάτα με 2.000 διαφορετικά είδη από λουλούδια, φυτά και μυρωδικά μάς περιμένουν να διαλέξουμε ενώ 70 παραγωγοί μάς προσφέρουν τις πολύτιμες συμβουλές τους για να επιλέξουμε τα καλύτερα με βάση τις ανάγκες μας και να τα περιποιηθούμε σωστά. Παράλληλα, δρώμενα από σεμινάρια, μουσική και κυνήγι θησαυρού μέχρι προβολές ντοκιμαντέρ, ντύνουν την πολύχρωμη γιορτή της φύσης. Info: 61η Ανθοκομική Έκθεση, 1-10 Μαΐου, Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος»

ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗ #ΠΟΛΗ: Κάθε Δευτέρα τρεις μεγάλες ποδηλατοσυναντήσεις γίνονται σε όλη την Αθήνα. Κοινωνικοποίηση τώρα. Η ποδηλατική ομάδα Monday on Wheels συναντιέται στις 21:15 στην Πλατεία Κύπρου, στην Καλλιθέα. Οι Ποδηλάτες του Νότου δίνουν ραντεβού στις 19:45 στον Σταθμό Μετρό του Αλίμου, Ηρώος Μάτση και Λ. Βουλιαγμένης. Οι Bikes and more Maroussi δίνουν ραντεβού στις 20:15 στην Πλατεία Ευτέρπης στο Μαρούσι.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ #ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Δωρεάν ξεναγήσεις, ημερίδες, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, μπορούμε να απολαύσουμε στα μουσεία όλης της χώρας, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Ανήμερα του εορτασμού, η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας θα είναι ελεύθερη ενώ προγραμματίζονται ειδικά προγράμματα ανά μουσείο. Κάθε χρόνο το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιλέγει μια θεματική. Για τη φετινή γιορτή διάλεξε το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», με σκοπό να επισημάνει τη δυνατότητα που έχουν τα μουσεία να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία συνεργατική, λιγότερο καταναλωτική και με σεβασμό στα οικοσυστήματα. Τιμώμενο μουσείο για φέτος είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων), όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από τις 15 έως τις 24 Μαΐου. Info: Διεθνής Ημέρα Μουσείων, 18 Μαΐου.

SOCIAL YOGA ΣΤΟ ΡΟΜΑΝΤΣΟ #ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Αντί να χτυπιόμαστε στη μοναξιά του σαλονιού μας για να γυμναστούμε, το Ρομάντσο προτείνει yoga και κοινωνικοποίηση. Παίρνουμε λοιπόν τα στρωματάκια μας, φοράμε άνετα ρούχα και πηγαίνουμε στα εβδομαδιαία τμήματα της Social Yoga που τόσο αγαπήσαμε. Η yoga instructor Σίσσυ Φραγκιαδάκη προσεγγίζει μαζί μας την άσκηση με κοινωνική διάθεση. Η εισφορά είναι προαιρετική, δηλαδή δίνουμε κάτι μόνο αν και εφόσον το επιτρέπει το πορτοφόλι μας. Info: Social Yoga, κάθε Δευτέρα 20:00-21:30, Πέμπτη 20:00-21:30, Κυριακή 11:30-13:00, μέχρι τις 29 Ιουνίου 2015. Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια.

HELLO FUTURE, ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ADHOCRACY #ΠΟΛΗ #ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ #PROJECT #DIY: Τι μπορεί να κρύβει το sketchbook ενός ταλαντούχου νέου καλλιτέχνη; Οι μελλοντικές τάσεις στο design, στη φωτογραφία, στο animation, στις εικαστικές τέχνες, στο σχέδιο μόδας και στη γραφιστική, ξεδιπλώνονται μέσα από τα μάτια των ξεχωριστών καλλιτεχνών του αύριο στην έκθεση Hello Future. // Εικαστικοί από όλο τον κόσμο που δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ την Αθήνα, κλήθηκαν να δημιουργήσουν την πόλη που φαντάστηκαν. Τι έργα και ιστορίες γεννήθηκαν; Τα ανακαλύπτουμε στο πλαίσιο του project Παράξενες Πόλεις: Αθήνα, που μας περιμένει καθημερινά στην Πλατεία Θεάτρου στο κέντρο της πόλης. // Η έκθεση Adhocracy αναδεικνύει τα επιτεύγματα δημιουργών που καθοδηγούνται από τη βούληση να αλλάξουν το σύστημα, αλλάζοντας τον τρόπο που οι ίδιοι φτιάχνουν πράγματα. Πώς ο χώρος παραγωγής επεκτείνεται από το εργαστήριο στον δρόμο και στην ίδια την πόλη; Και πώς αλλάζει ολόκληρο το σύστημα; Το ανακαλύπτουμε στη Στέγη. Info: Ηello Future/Adhocracy/Παράξενες Πόλεις, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

MARTIN CREED #ΤΕΧΝΕΣ #ΕΚΘΕΣΗ: Πού ενώνεται το αισθητικό με το υπαρξιακό; Και πώς αυτό χαρτογραφείται από τη μετάβαση ενός εικαστικού έργου τέχνης σε ένα πιο κινητικό καλλιτεχνικό μέσο όπως ο χορός; Ο Martin Creed, βραβευμένος με το Turner Prize, τη σημαντικότερη διάκριση για τα εικαστικά στη Βρετανία, διερευνά τους τρόπους με τους οποίους η αναπαράσταση μιας δομής, που αποτελείται αρχικά από ένα μέσο (σχέδιο, ζωγραφική, γλυπτική), χαρτογραφείται σε μια άλλη δομή, σε ένα άλλο μέσο (χορός) και το αντίστροφο, στην πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα του Σκωτσέζου καλλιτέχνη Martin Creed «Like Water On A Buffet», στο πλαίσιο των εγκαινίων του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και Προσωπικοτήτων της Τέχνης. Info: Έκθεση Martin Creed «Like Water On A Buffet», έως16 Μαΐου, Kappatos Gallery, Αθηνάς 12, Θησείο.

ΣΥΝΑΛΙΕΣ «ΤΣΕΠΗΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΡΙΚΗ #ΜΟΥΣΙΚΗ #ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μικρές συναυλίες «τσέπης». Διάσημες άριες από αγαπημένες όπερες παρουσιάζονται με μία ή δύο φωνές και συνοδεία πιάνου στο νέο σπίτι της Λυρικής, το Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την Κυριακή 3 Μαΐου, η Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη (υψίφωνος) και ο Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος) σε έργα των Πουτσίνι, Μπιζέ, Βέρντι κ.ά. Στο πιάνο η Μαρία Νεοφυτίδου. Info: Συναυλίες τσέπης, Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Κυριακή 3 Μαΐου, στις 18:00.

εμφάνιση σχολίων