0
1
σχόλια
246
λέξεις
ΖΗΝ

Θέλουμε να βάψουμε τα μαλλιά μας στο σπίτι και δεν ξέρουμε τι χρώμα να διαλέξουμε; Μαθαίνουμε τι σημαίνουν τα νούμερα και διαλέγουμε σωστά

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
21 Απριλίου 2020
Πήγε για καστανό και της βγήκε μαύρο. Πολλές φορές το έχουμε ακούσει ή ζήσει, όταν πρόκειται για βαφή στο σπίτι από ερασιτέχνη. Γιατί όμως είναι τόσο δύσκολο να διαλέξουμε τη σωστή βαφή; Διότι συνήθως διαλέγουμε με βάση το κουτί. Όμως τα νούμερα πάνω σε κάθε συσκευασία είναι αυτά που πρέπει να κοιτάμε. Ιδού ένας οδηγός για να μάθουμε τι σημαίνουν και να μη μας ξαναβγούν τα μαλλιά άλλα αντ' άλλων ποτέ ξανά.

Το πρώτο νούμερο σε μια βαφή δείχνει τον τόνο του φυσικού χρώματος. Έτσι διαλέγουμε κάτι που να είναι κοντινό στο φυσικό μας χρώμα ή το πολύ 2 τόνους πιο ανοιχτό (για μεγαλύτερες αλλαγές, καλύτερα να πάμε στο κομμωτήριο).
1. Μαύρο
2. Σκούρο καστανό
3. Καστανό
4. Ανοιχτό καστανό
5. Πολύ ανοιχτό καστανό
6. Σκούρο ξανθό
7. Ξανθό
8. Ανοιχτό ξανθό
9. Πολύ ανοιχτό ξανθό
10. Κατάξανθο.

Το δεύτερο νούμερο σε μια βαφή δείχνει το ρεφλέ, δηλαδή τα συμπληρωματικά χρώματα που αναμειγνύονται με τα βασικά για να δημιουργηθεί μια νέα, πιο φυσική απόχρωση. Θέλουμε λίγους ξανθούς ή κόκκινους τόνους; Ψυχρά χρώματα ή πιο θερμά; Διαλέγουμε με βάση αυτόν τον οδηγό.
1. Σαντρέ
2. Ιριζέ
3. Ντορέ
4. Χάλκινο
5. Ακαζού
6. Κόκκινο
7. Πράσινο

Το τρίτο νούμερο σε μια βαφή υποδηλώνει ένα δεύτερο ρεφλέ, αλλά σε μικρότερη ποσότητα. Όταν η βαφή έχει 3 ψηφία και τελειώνει σε 0 (π.χ. 7,70), σημαίνει έντονο χρώμα. Αντίστροφα, όταν το μηδέν δεν είναι τελευταίο ψηφίο (π.χ. 7,07), υποδηλώνει πιο φυσικό χρώμα.


Διαβάστε επίσης: ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ: Χρωμοβαφή κατ' οίκον
εμφάνιση σχολίων