0
1
σχόλια
307
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

«Η αγάπη δεν κατέχει κι ούτε μπορεί να κατέχεται, γιατί η αγάπη αρκείται στην αγάπη»

DOC TV
30 Ιουνίου 2022
ΟΤΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΚΑΛΕΙ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ, μ' όλο που τα μονοπάτια της είναι τραχιά κι απότομα. Κι όταν τα φτερά της σε αγκαλιάσουν, παραδώσου, μ' όλο που το σπαθί που είναι κρυμμένο ανάμεσα στις φτερούγες της μπορεί να σε πληγώσει. Κι όταν σου μιλήσει, πίστεψέ την, μ' όλο που η φωνή της μπορεί να διασκορπίσει τα όνειρά σου σαν τον βοριά που ερημώνει τον κήπο. Γιατί, όπως η αγάπη σε στεφανώνει, έτσι και θα σε σταυρώσει.

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ παρά μόνο τον εαυτό της, και δεν παίρνει τίποτα παρά από τον εαυτό της. Η αγάπη δεν κατέχει κι ούτε μπορεί να κατέχεται, γιατί η αγάπη αρκείται στην αγάπη.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙΣ την πορεία της αγάπης, γιατί η αγάπη, αν σε βρει άξιο, θα κατευθύνει εκείνη τη δική σου πορεία.

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ εκτός από την εκπλήρωσή της. Αλλά αν αγαπάς κι είναι ανάγκη να έχεις επιθυμίες, ας είναι αυτές οι επιθυμίες σου: Να λιώσεις και να γίνεις σαν το τρεχούμενο ρυάκι που λέει το τραγούδι του στη νύχτα. Να γνωρίσεις τον πόνο της πολύ μεγάλης τρυφερότητας. Να πληγωθείς από την ίδια τη γνώση σου της αγάπης. Και να ματώσεις πρόθυμα και χαρούμενα.


Απόσπασμα από το βιβλίο Τα μυστικά της καρδιάς, εκδόσεις Βουλούκου 1985, μετάφραση Κ. Δόλκας.

Ο Χαλίλ Γκιμπράν (6 Ιανουαρίου 1883-10 Απριλίου 1931) ή «ο άνθρωπος από τον Λίβανο», όπως είναι γνωστός στο παγκόσμιο κοινό, υπήρξε ποιητής, φιλόσοφος και εικαστικός καλλιτέχνης. Θεωρείται διάνοια της εποχής μας από τους αραβόφωνους λαούς που γνωρίζουν καλά τα γραπτά του. Ήταν μαθητής του γλύπτη Ωγκύστ Ροντέν, ο οποίος συνέκρινε τα έργα του με αυτά του Ουίλιαμ Μπλέηκ. Το πιο γνωστό του έργο θεωρείται Ο Προφήτης (1823).

Πηγή: Πάρε-Δώσε


Διαβάστε επίσης
Γκιμπράν: Ο τέλειος κόσμος
Γκιμπράν: Η ψυχή μού μίλησε
Γκιμπράν: Οι γίγαντες
Γκιμπράν: Οι Επτά Εαυτοί

 
εμφάνιση σχολίων