0
1
σχόλια
249
λέξεις
210

Λευτεριά στην κάνναβη! Με αίτημα την αποποινικοποίηση, η γιορτή δίνει ραντεβού στην πλ. Συντάγματος

DOC TV
27 Φεβρουαρίου 2015
Athens Cannabis Protestival. Το ανοιχτό φεστιβάλ διαμαρτυρίας και διεκδίκησης καλεί άτομα και συλλογικότητες απ' όλη την Ελλάδα να συσπειρωθούν με σκοπό την αποποινικοποίηση και τη νομιμοποίηση της ιατρικής/φαρμακευτικής χρήσης κάνναβης. Το κάλεσμα είναι για το Σάββατο 9 Μαΐου, παγκόσμια ημέρα δράσης για την αλλαγή των πολιτικών για τα «ναρκωτικά» και τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

«Η χρήση και κατάχρηση ουσιών δεν είναι ζήτημα δημόσιας τάξης αλλά δημόσιας υγείας», υπογραμμίζει το κάλεσμα, αναφέροντας το παράδειγμα χωρών σε όλο τον κόσμο που αλλάζουν πολιτικές για να μειώσουν τη βλάβη από τις εξαρτήσεις, να βελτιώσουν την υγεία αλλά και την οικονομία τους, αφού η απαγόρευση κάνει το κράτος να χάνει έσοδα από την πιθανή φορολογία ενώ παράλληλα οι παράνομοι πωλητές θησαυρίζουν.

Οι έρευνες που δείχνουν ότι η φαρμακευτική χρήση της κάνναβης είναι ευεργετική ολοένα και αυξάνονται, ενώ «ασθενείς με σοβαρές παθήσεις όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία, καρκίνο και άλλες 200 ανθρώπινες ασθένειες, είναι σημαντικό να έχουν νόμιμα στη διάθεσή τους το φυσικό φάρμακο της κάνναβης, αν επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν».

Όποιος θέλει να βοηθήσει στη διάδοση της πληροφορίας και στην οργάνωση λεωφορείων για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, μπορεί να στείλει email στο [email protected]

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τους: Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Κίνηση για τη νόμιμη εφαρμογή της Ιατρικής Κάνναβης “Το Ίαμα”, Σύλλογος θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Greenman team, Gr420.info, Cannabishellas.com, Κόψε μια τζιβάνα- T-LAY TV, Tzivana.gr, Medical Mediterranean Genetics.


Info: 1η Γιορτή της Κάνναβης, Σάββατο 9 Μαΐου, Πλατεία Συντάγματος, 1:00 μ.μ.

εμφάνιση σχολίων