1
3
σχόλια
293
λέξεις
TECH

Η πρώτη μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα με θέμα την επαναστατική τεχνολογία του 3D Printing γίνεται στη Στέγη

DOC TV
19 Δεκεμβρίου 2014
Παράδειγμα: πες ότι πας ένα ταξίδι στον Άρη αλλά έχεις ξεχάσει πίσω στη Γη μερικά «παξιμάδια» ή βίδες. Τι κάνεις; Βγάζεις το 3d printer, τυπώνεις μερικά και γλιτώνεις ένα βουνό καύσιμα και 3 χρόνια περίπου ταξιδιού πήγαινε-έλα. Το παράδειγμα μπορεί να ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία αλλά πίσω στη Γη εκτυπώνονται σπίτια, όπλα, αντικείμενα ντιζάιν ή ομοιώματα ανθρώπινων οργάνων.

Το 1983 ο εφευρέτης Charles Hull αναπτύσσει την τεχνολογία για την εκτύπωση τρισδιάστατων αντικειμένων. Το 2014 ο ερευνητής Richard Arm δημιουργεί την πρώτη καρδιά με τρισδιάστατα εκτυπωμένα μέρη, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση και πειραματική χειρουργική. Στην ενδιάμεση εικοσαετία, η τρισδιάστατη εκτύπωση πέρασε από το φάσμα της φαντασίας στη χειροπιαστή πραγματικότητα. Μακιγιάζ, φορέματα, ολόκληρα σπίτια, μουσικά όργανα, πρόσθετα ανθρώπινα μέλη, δημιουργούνται αυτή τη στιγμή που μιλάμε με 3D Printing ενώ μέσα στο 2015 αναμένεται και η πλήρως τρισδιάστατα εκτυπωμένη καρδιά που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ μας για Το πρώτο εκτυπωμένο σπίτι στην Ολλανδία, που παρουσιάζεται και στην έκθεση της Στέγης


Η πρώτη μεγάλη έκθεση 3D printing που πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών διερευνά τη σύγχρονη επανάσταση που έχει ανατρέψει ήδη τις βιομηχανίες, τις τέχνες, την επιστήμη, το design και πολλά άλλα που δεν ξέρουμε ακόμα.
Η έκθεση φιλοξενεί 80 αντικείμενα και βίντεο από 36 πρωτοπόρους καλλιτέχνες και επιστημονικές ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ 3D εκτυπωτές τυπώνουν αντικείμενα μπροστά στα μάτια μας. Παράλληλα μπορούμε να συμμετέχουμε στα εργαστήρια εντός και εκτός Στέγης και να τυπώσουμε τα δικά μας τρισδιάστατα σουβενίρ, ώστε να καταλάβουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει τρισδιάστατη επανάσταση.


Info: 3D Printing, Μία έκθεση από το μέλλον…, έως 1 Mαρτίου 2015, 12:00-21:00, εισιτ.: 3-5 ευρώ. Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Συγγρού 107. Μετρό στάση Συγγρού-Φιξ. Facebook.


 
εμφάνιση σχολίων