0
1
σχόλια
256
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Καλά πανεπιστήμια, ευοίωνες προοπτικές εργασίας και προσιτή διαβίωση. Αυτές είναι οι καλύτερες φοιτητουπόλεις

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
27 Νοεμβρίου 2014
Το Παρίσι είναι η καλύτερη πόλη για τους φοιτητές, σύμφωνα με τη φετινή παγκόσμια κατάταξη του QS Top Universities, που εξετάζει τις πόλεις του κόσμου σύμφωνα όχι μόνο με τα πανεπιστήμιά τους αλλά και με άλλους παράγοντες όπως οι προσιτές τιμές, η ποιότητα ζωής, τα  ακαδημαϊκά πρότυπα και οι προοπτικές απασχόλησης.

Για να συμπεριληφθεί στην κατάταξη μια πόλη πρέπει να έχει πληθυσμό πάνω από 250.000 κατοίκους και τουλάχιστον δύο πανεπιστήμια στην κατάταξη των ιδρυμάτων του QS Top Universities. Συνολικά, 116 πόλεις στον κόσμο πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις.

Η Μελβούρνη είναι η δεύτερη πιο φιλική προς τους φοιτητές πόλη, ενώ το υψηλό κόστος διαβίωσης στο Λονδίνο το ρίχνει φέτος μία θέση πιο χαμηλά από πέρυσι, κατατάσσοντάς το τρίτο.

Οι μόνες άλλες πόλεις της Βρετανίας που τα καταφέρνουν να βρεθούν στο φετινό Top 50 είναι το Εδιμβούργο (26η θέση), το Μάντσεστερ (29η θέση) και το Κόβεντρι (45η θέση). «Τα δεδομένα αυτά παρέχουν στους φοιτητές ένα συμπληρωματικό εργαλείο για την επιλογή πανεπιστημίου», λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Ben Swoter.

Από τις 29 χώρες που εκπροσωπούνται στο Τop 50: οι ΗΠΑ έχουν 8 πόλεις στη λίστα. Ακολουθεί η Αυστραλία με 6 πόλεις, το Ηνωμένο Βασίλειο με 4, και ο Καναδάς και η Ιαπωνία με τρεις πόλεις η κάθε χώρα. Η Ευρώπη συνολικά έχει 20 πόλεις, η Βόρεια Αμερική 12, η Ασία 9, η Ωκεανία 7 και η Νότια Αμερική 2.

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για φοιτητές είναι οι εξής:
1. Παρίσι
2. Μελβούρνη
3. Λονδίνο
4. Σίδνεϊ
5. Χονγκ Κονγκ
6. Βοστόνη
7. Τόκιο
8. Μόντρεαλ
9. Τορόντο
10. Σεούλ


Διαβάστε επίσης: Οι 10 καλύτερες πόλεις για νέους

εμφάνιση σχολίων