0
1
σχόλια
1321
λέξεις
210

Γεράνι 2014: Το Romantso γιορτάζει τα 1α του γενέθλια, με ένα τριήμερο αφιερωμένο στην Αθήνα και τη δημιουργικότητα. Το DOCTV.GR και το RADIODOC.GR συμμετέχουν

DOC TV
20 Νοεμβρίου 2014
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ανοιχτό κάλεσμα: ένα σαββατοκύριακο με συναναστροφή, μοιρασμένες ιστορίες για όνειρα, μουσική, streetfood (στα πολυεθνικά ρέστο της γειτονιάς, που ανακάλυψε το deebop), γιόγκα στον δρόμο, τουρισμό από έμπειρες ομάδες που ανακαλύπτουν για μας τη γειτονιά του Γερανίου και του ιστορικού κέντρου.

Το Romantso κάνει γενέθλια και τα γιορτάζει ανοίγοντας τις πόρτες του, μαζί με τις ομάδες που φιλοξενεί στη θερμοκοιτίδα του. Η πρώτη παρουσίαση της κοινότητας λοιπόν μας μαθαίνει ιστορίες δημιουργικότητας και την περιοχή στην οποία ανθίζει η ίδια.

Το πέρα-δώθε σε όλους τους χώρους του Romantso και η συνάντηση με τις start up επιχειρήσεις που φιλοξενεί πλαισιώνονται από ομιλίες και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις όπως αυτή της Generation 2.0, της αγαπημένης μας παρέας που παλεύει για τα δικαιώματα των μεταναστών 2ης γενιάς και το δικαίωμα στην ιθαγένεια. Επίσης τα Ίχνη Εμπορίου θα παρουσιάσουν τους νέους που αναλαμβάνουν φέτος τα καταστήματα της Στοάς Εμπόρων, μετατρέποντάς τα σε δημιουργικές «ανταλλακτικές» κυψέλες.

Το DOCTV.GR συμμετέχει στη γιορτή του Romantso: Το Σάββατο το βράδυ, στην ομιλία-συνάντηση I Have a Dream: ομάδες που κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα θα μοιραστούν έμπνευση μιλώντας για τις δικές τους εμπειρίες. Ανάμεσα στους ομιλητές και ο Νίκος Πατρελάκης, που θα μιλήσει για τα όνειρα-πραγματικότητες των docers. Από το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεραφείμ Τσοτσώνης και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, δύο από τους curators του RADIODOC.GR, θα παίξουν το δικό τους ονειρικό soundtrack (16.00 μέχρι 18.00).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Socialand | Depression Era
Παρασκευή 21 Νοεμβρίου | 14.00-19.00
Παρουσίαση έργων των συμμετεχόντων στο καλλιτεχνικό εργαστήριο Socialand, μέσα στο πλαίσιο της έκθεσης Depression Era. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.


ΣΑΒΒΑΤΟ
Στοά Εμπόρων
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου | 18.00-20.00
Τα Ίχνη Εμπορίου ξεκινούν τον 2ο Κύκλο στη Στοά Εμπόρων και μετατρέπουν 10 καταστήματα σε δημιουργικές «Ανταλλακτικές» Κυψέλες. Θα ανακοινωθούν και θα παρουσιαστούν οι νέοι δημιουργοί που θα αναλάβουν τα ισόγεια καταστήματα της Στοάς Εμπόρων.

I have a dream!
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου | 20.00-21.30
Νέοι άνθρωποι και ομάδες που δραστηριοποιούνται δημιουργικά και αναπτύσσονται συνεχώς μάς μιλάνε για τη δική τους εμπειρία και για το πώς ξεκίνησαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.
Alison Damianos (The Meet Market)
Σταύρος Διοσκουρίδης (popaganda.gr)
Κατερίνα Κανά (εικαστικός)
Chris Kontos (Kennedy Magazine)
Τίνα Κυριάκη (Alternative Athens)
Στέφανος Παπαγκίκας (Plissken Festival)
Νίκος Πατρελάκης (doctv.gr, radiodoc.gr)


ΚΥΡΙΑΚΗ
Στην Εποχή της Ύφεσης | Depression Era
Κυρακή 23 Νοεμβρίου | 16.00-17.00
Οι Depression Era θα μιλήσουν για το έργο της κολεκτίβας και θα προβάλουν υλικό με τις δουλειές των δημιουργών.

Ισότιμοι πολίτες, Generation 2.0
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου | 17.00-19.00
Μια διαδραστική εκδήλωση που διοργανώνει η Generation 2.0 for Rights, Equality and Diversity, για το δικαίωμα στην ιθαγένεια και τη σημασία του να είσαι πολίτης.

We take over the street! Social Yoga Outdoors!
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου | 11:30-13:00
Πρακτική Yoga στο δρόμο μπροστά από το Ρομάντσο, με την δασκάλα Σίσσυ Φραγκιαδάκη. To μάθημα είναι δωρεάν για το κοινό.

Zarou Zone spinning Outdoors
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου | 14.00-15.30
Ενενήντα λεπτά spinning από τον Βαγγέλη Zαρουχλιώτη και την ομάδα του Zarou Zone, στο δρόμο μπροστά από το Ρομάντσο.


Μουσική
Παρασκευή 21 Νοεμβρίου | 22.00
Μr. BIOS and Friends - Πάρτι έναρξης

Σάββατο 22 Νοεμβρίου | 14.00-16.00
Habeat Records DJ set (Miltiades & Mackenzie)

Σάββατο 22 Νοεμβρίου | 16.00 – 18.00
www.radiodoc.gr | DJ set
Σεραφείμ Τσοτσώνης | Γιώργος Δημητρακόπουλος


Σάββατο 22 Νοεμβρίου | 22.00
Α live night curated by Pink Motel
Acid Barretts 
The Steams
Royal Etiquettes 
After Party with Photoharrie & Stathis Mitropoulos


Pop-up Εκθέσεις
Onefilm_project
Σάββ. 22 & Κυρ., 23 Νοεμβρίου | 12.00-21.00
Στούντιο 207, 2ος όροφος, Ρομάντσο
Μία ταινία, μία ιστορία, πολλοί σκηνοθέτες
Το onefilm_project είναι το αποτέλεσμα ενός συμμετοχικού project με πολλές ματιές και πολλές φωνές που λένε μία ιστορία. Ένα project που ξεκίνησε online και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 132 χρηστών του Instagram. Το onefilm_project ξεκίνησε ως πείραμα, ως τρόπος να δούμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η συλλογική ματιά, πόσο μια σκυταλοδρομία έργων μπορεί να δώσει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Μια ταινία μικρού μήκους που κάθε της πλάνο έχει γυριστεί από έναν διαφορετικό σκηνοθέτη μέσω της πλατφόρμας του Instagram, χωρίς κανένας από αυτούς να γνωρίζει από πριν όλη την ιστορία. Ένα online work-in-progress.

Το project: Κάθε συμμετέχων έλαβε μία οδηγία για να γυρίσει ένα πλάνο του μυστικού σεναρίου και την ημερομηνία που θα έπρεπε να το ανεβάσει στο instagram με το hashtag #onefilm_project. Μια αλυσίδα ακατέργαστου υλικού ξεδιπλώθηκε στο feed του project μέχρι την τελευταία σκηνή. Όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε, έγινε το μοντάζ των πλάνων και τρεις Έλληνες μουσικοί, ο Κωνσταντίνος Βήτα, ο Σεραφείμ Τσοτσώνης και ο Αντρέας Σιουρούνης, ανέλαβαν τη δική τους σκυταλοδρομία για να ολοκληρώσουν τη μουσική επένδυση. Και έτσι ολοκληρώθηκε το onefilm_project. Ιδέα και σχεδιασμός: Δημήτρης Μιχαηλίδης, Ράνια Διβάνη. Μουσική: Κ.Βήτα, Σεραφείμ Τσοτσώνης, Αντρέας Σιουρούνης. Κείμενο / Αφήγηση: Κ. Βήτα.


#athens!
Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Νοεμβρίου | 12.00-21.00
Στούντιο 202, 2ος όροφος, Ρομάντσο
Τέσσερις δημοφιλείς instagramers φωτογραφίζουν την Αθήνα χρησιμοποιώντας το κινητό τους και την πλατφόρμα του Instagram. Ο Φάνης Παυλόπουλος (@fanellas), η Λία Παυλοπούλου (@liapavlo), ο Νικόλας Μάστορας (@nmastoras) & η Μαρία Κοκκίνου (@marielleko_), συναντιούνται σε μια pop-up έκθεση στο studio 202 του δεύτερου ορόφου του Ρομάντσο για να μας δείξουν την αγάπη τους για την Αθήνα.


Habeat records pop up store
Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 | 12.00-21.00
Το δισκοπωλείο Habeat φέρνει τους δίσκους του και μετακομίζει για το διήμερο στο café του Ρομάντσο.


Φαγητό και βόλτες στο Γεράνι
Ομάδες και νέες εταιρείες που διοργανώνουν και ειδικεύονται στις ξεναγήσεις στην Αθήνα, μας προσφέρουν μια σειρά από περιπάτους με αφετηρία το Ρομάντσο, ειδικά σχεδιασμένους και οργανωμένους για το διήμερο. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή για μια διαφορετική εμπειρία - ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας! Όλοι οι περίπατοι θα ξεκινούν από το Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5.


Athens Exotica Food, debop
Σάββ. 22 & Κυρ. 23 Νοεμβρίου | 12.00-21.00
To deΒόp εντόπισε τα καλύτερα πολυεθνικά εστιατόρια της περιοχής του Γερανίου και ζήτησε από τους ιδιοκτήτες τους να φτιάξουν ένα ειδικό μενού -σε ειδική τιμή- για τους επισκέπτες του Ρομάντσο. Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, θα έχετε, λοιπόν, τη δυνατότητα να απολαύσετε τις γεύσεις που νέοι Αθηναίοι -μη Έλληνες!- έφεραν στην πόλη μας από τα βάθη της υφηλίου. Ένα πολυπολιτισμικό ταξίδι στο πιάτο σας στα πιο καλά κρυμμένα μέρη του κέντρου.


Omonoia re-visited, Alternative Athens
Σάββατο 22 Νοεμβρίου | 14.00-16.00
Ένας διαφορετικός περίπατος-ματιά στην Ομόνοια και την περιοχή της Αγοράς, για να ανακαλύψουμε μαζί με την εταιρεία Alternative Athens κρυμμένες γωνιές, αρώματα, γεύσεις και να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα μια από τις πιο αδικημένες αλλά και ενδιαφέρουσες περιοχές της πρωτεύουσας! Μέγιστη χωρητικότητα γκρουπ: 20 άτομα. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected] Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


The Big Olive Grand Food Tour, Big Olive
Σάββατο 22 Νοεμβρίου | 11.00-13.00
Ένας γαστρονομικός περίπατος στις γεύσεις που συνθέτουν την κουζίνα της σύγχρονης Αθήνας. Ο περίπατος προσφέρεται δωρεάν από την Big Olive. Μέγιστη χωρητικότητα γκρουπ: 12 άτομα | Κόστος φαγητού: 20 €. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected] μέχρι Πέμπτη 20 Νοεμβρίου.


The Big Olive - Το κυνήγι του Θησαυρού
Κυριακή 23 Νοεμβρίου | 14.00-16.00
Ένα αθηναϊκό Ρομάντσο που καλεί το κοινό να ανακαλύψει κρυφά σημεία της πόλης. Ακολουθήστε τα βήματα του Λόρδου Βύρωνα και ανακαλύψτε τα στοιχεία που τον οδήγησαν στην αγαπημένη του Τερέζα. Το κυνήγι του θησαυρού προσφέρεται δωρεάν από την Big Olive. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected] μέχρι Πέμπτη 20 Νοεμβρίου.


Η τέχνη του δρόμου και επιγραφές,
Alternative Tour of Athens
Κυριακή 23 Νοεμβρίου | 15.00-16.30
Η Alternative Tour of Athens στην ανοιχτή βόλτα που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Γεράνι 2014 , θα παρουσιάσει μια παράλληλη πορεία τέχνης δρόμου και φιλοτεχνημένων από το χέρι κατοίκων επιγραφών, διαβαίνοντας την περιοχή γύρω από το Ρομάντσο. Εκεί που η πολυπολιτισμικότητα συναντά την ανάγκη για ομορφιά, το street art αντιπαρατίθεται στις απλές τεχνικές των καθημερινών χρήσεων- όλα αυτά στο επίπεδο του δρόμου. Η περιήγηση ΑΤΑ είναι δωρεάν για το κοινό και για όλες τις ηλικίες.


Περίπατος της ομάδας ΑΣΤΥ στο Γεράνι
Κυριακή 23 Νοεμβρίου | 16.00-17.00
Ανοιχτός περίπατος για την ιστορία της γειτονιάς του Γερανίου. Ανακαλύπτουμε τυπογραφεία, το πρώτο θέατρο της Αθήνας, εκκλησίες που ξεφυτρώνουν γύρω από κολώνες και υπόγειες ταβέρνες. Ο περίπατος είναι ανοιχτός για το κοινό.


Κυριακή 23 Νοεμβρίου | 20.00
Startup Safary Athens - Closing party
To Startup Safary Athens πραγματοποιείται στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για ένα διήμερο open doors για συνεργατικούς χώρους, θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, start-up και εταιρείες τεχνολογίας και περιλαμβάνει εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, ημέρες καριέρας, ξεναγήσεις, παρουσιάσεις & networking events.


Info: Γεράνι 2014 - Ρομάντσο Official Οpening, Παρασκευή 21-Κυριακή 23 Νοεμβρίου, Ρομάντσο Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια.
εμφάνιση σχολίων