0
1
σχόλια
168
λέξεις
210

Τι είναι αυτό το διαδραστικό καλλιτεχνικό project που μας περιμένει στην πλατεία Συντάγματος για να ξετυλιχθεί;

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
11 Νοεμβρίου 2014
«Θα έρθετε στην πλατεία δίπλα στο κεντρικό συντριβάνι. Εκεί θα βρείτε 6 ανθρώπους που κρατούν φακέλους. Θα διαλέξετε από έναν, θα πείτε το συνθηματικό "Sonic Οιδίπους" και θα πάρετε τον φάκελο. Ύστερα θα τους ακολουθήσετε σε μια δεκάλεπτη διαδρομή. Και μετά, θα δείτε». Ένα ζωντανό και μυστήριο project ξετυλίγεται στην Αθήνα. Έξι καλεσμένοι κάθε φορά, με τη βοήθεια ακουστικών, οδηγούνται από μια άγνωστη φωνή και έναν ανώνυμο συνοδοιπόρο σε μια μυθική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, ακολουθώντας το αποτύπωμα του μυθικού Οιδίποδα Τυράννου.

Σε αυτή την περιήγηση, πρωταγωνιστής είναι ο καλεσμένος και η φωνή που τον συντροφεύει μέσα από τα ακουστικά, συνδέοντας τον μύθο του Οιδίποδα και το αστικό τοπίο με μια μυσταγωγική τελετή. «Τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε εκεί», μας λένε. Η σύλληψη και η χορογραφία είναι της Δέσποινας Παναγιωτοπούλου.


Info: Sonic Οιδίπους, 15 Νοεμβρίου στις 20:00 & 16 Νοεμβρίου στις 15:00, Πλατεία Συντάγματος. 17 Νοεμβρίου στις 20:00, μετρό Μοναστηράκι, κρατήσεις συμμετοχής στο [email protected], δωρεάν με προαιρετική συνεισφορά.

εμφάνιση σχολίων