1
3
σχόλια
196
λέξεις
VIDEO

Την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού γνωρίζουμε την Iris την πιτσιρίκα ζωγράφο που λατρεύουν οι συλλέκτες ζωγραφικής του κόσμου

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
2 Απριλίου 2019
Η Iris Grace είναι ένα κορίτσι 5 ετών με αυτισμό, το οποίο κατακτά με τη ζωγραφική της ολόκληρο τον κόσμο. Συλλέκτες και γκαλερί σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική αγοράζουν τα έργα της μικρής Βρετανίδας, τα οποία θυμίζουν έντονα Μονέ και την εποχή του ιμπρεσιονισμού, τόσο για τα έντονα χρώματα και την τεχνοτροπία όσο και για τη σύνθεση. Οι πίνακες πωλούνται για χιλιάδες λίρες και τα κέρδη πηγαίνουν στη θεραπεία της μικρής Iris.

Η Iris εμπνέεται από τη φύση, το νερό, τα δέντρα, τα πουλιά, τα σύννεφα, τα λουλούδια. Την ενδιαφέρει η κίνηση και ο τρόπος που αλλάζουν τα πράγματα. Από μωρό την ηρεμούσε η μουσική. Αγαπά τα κλασικά ακούσματα και προτιμά το βιολί. Αγαπημένη της πηγή έμπνευσης είναι και η γάτα της, Thula, η οποία εμφανίζεται τακτικά στους πίνακές της, όπως στο έργο Raining Cats.

Η μητέρα της επισημαίνει τις θεραπευτικές ιδιότητες των τεχνών αφού η κόρη της, εκτός από τη ζωγραφική, είχε πολύ καλά αποτελέσματα ακολουθώντας συνεδρίες μουσικοθεραπείας και παιγνιοθεραπείας. Παρ' όλα αυτά λέει πως «Η χαρά που παίρνει η Iris από τη δημιουργία των πινάκων είναι η καλύτερη ανταμοιβή».