0
1
σχόλια
282
λέξεις
ΖΗΝ

Φτιάχνουμε μόνοι μας, με λίγα υλικά, την πιο άνετη κούνια των διακοπών

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
26 Ιουλίου 2014
Είναι γεγονός πως όποιος έχει ξαπλώσει σε τέτοια κούνια, μπορεί άνετα να μείνει εκεί πάνω και να κάνει μπρος-πίσω μέχρι να πιάσει φθινόπωρο. Ή τουλάχιστον να το σκεφτεί. Ένα παλιό στρώμα που κρατάμε σε αχρηστία, με δυο ξύλινες παλέτες, μερικές βίδες και τα εργαλεία του μπαμπά/θείου/κολλητού, μας κάνουν το πιο άνετο κρεβάτι για να κοιτάζουμε τ’ αστέρια.

ΚΡΕΒΑΤΙ-ΚΟΥΝΙΑ
Εργαλεία: τρυπάνι, βίδες, πριόνι, μέτρο. Υλικά: Γερό σχοινί για μεγάλο φορτίο, μονό στρώμα, ξύλινες παλέτες φορτίων, ξύλα για στήριξη (5x10 εκ.).

1. Μετράμε το μέγεθος του στρώματος ή του μαξιλαριού που θα βάλουμε πάνω στις παλέτες για να δούμε πόσες θα μας χρειαστούν για να χωρέσει το στρώμα μας. Δύο παλέτες φτάνουν για μια κούνια με μονό στρώμα. Λαμβάνουμε υπόψη τον χώρο που θα χρειαστούμε για να τοποθετήσουμε το σχοινί στα άκρα.

2. Σπρώχνουμε τα ξύλα μας κάτω από τις παλέτες. Αν έχουμε δύο παλέτες, χρησιμοποιούμε ένα στη μέση και ένα σε κάθε άκρη. Τα βιδώνουμε καλά στις άκρες και στη μέση, ώστε οι παλέτες να γίνουν ένα σταθερό κομμάτι. Αν χρειάζεται επιπλέον στήριξη, προσθέτουμε και άλλα ξύλα με τον ίδιο τρόπο.

3. Ανοίγουμε με το τρυπάνι 4 τρύπες, μία σε κάθε γωνία. Οι τρύπες πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες για να χωρέσει το σχοινί μας.

4. Περνάμε το σχοινί μέσα από την τρύπα και το γυρνάμε κάτω από τον πάτο της παλέτας και από το ξύλο-στήριγμα. Δένουμε γερά. Στη συνέχεια δένουμε το σκοινί στο δέντρο ή στους γάντζους. Αν ξέρουμε και ναυτικούς κόμπους, ακόμα καλύτερα.

5. Βάζουμε πάνω στο στρώμα μας τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια μας και αράζουμε.


TIP: Για να προστατέψουμε το στρώμα μας από την υγρασία, μπορούμε να το κλείσουμε σε πλαστική θήκη βινυλίου με φερμουάρ.

εμφάνιση σχολίων