1
1
σχόλια
258
λέξεις
VIDEO

Ένας καλλιτέχνης του τατουάζ βοηθά την πλήρη αποκατάσταση γυναικών που επέζησαν από καρκίνο του μαστού
 

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
14 Δεκεμβρίου 2017
Το στούντιο τατουάζ Little Vinnie’s Tattoos στο Finksburg, Μέριλαντ, έχει γίνει ο ιδιαίτερος προορισμός επιζώντων από καρκίνο του μαστού. Εξάλλου το στούντιο ειδικεύεται στο να σχεδιάζει θηλές. Κάνει περίπου 1.500-2.000 τέτοια τατουάζ τον χρόνο και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του αυτό δίνει μια πολύ σαφή προοπτική του αριθμού των ανθρώπων που παθαίνουν καρκίνο του μαστού.

Ο κύριος Myers αρχικά ειδικευόταν στα πολύχρωμα τατουάζ που σχεδίαζε μόνος του. Αλλά σε ένα πάρτι το 2001, έπιασε κουβέντα με μια γυναίκα που εργαζόταν στο ιατρείο ενός πλαστικού χειρουργού. Εκείνη του είπε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρκίνο του μαστού -η ανακατασκευή του στήθους από τον πλαστικό φτάνει μόνο μέχρι ένα σημείο- και τον ρώτησε αν θα ήθελε να συμβάλλει στη διόρθωση. Έτσι άρχισαν όλα και με τον καιρό η φήμη του εξαπλώθηκε τόσο που πολλοί έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν στο στούντιό του.

«Είναι τόσο πολλοί οι ενδιαφερόμενοι που πριν λίγα χρόνια σκεφτόμουν να σταματήσω διότι δεν προλάβαινα να κάνω σχεδόν τίποτε άλλο. Μέχρι τη μέρα που με πήρε τηλέφωνο η αδερφή μου και μου είπε ότι έχει καρκίνο του μαστού. Έτσι ένιωσα πως κατά κάποιον τρόπο ήταν ένα σημάδι πως έπρεπε να συνεχίσω».

«Θέλω να νιώσω άνετα χωρίς ρούχα. Να νιώσω φυσιολογική ξανά», λέει μια γυναίκα πριν το ραντεβού της για τον σχεδιασμό θηλών. «Οι πλαστικοί χειρουργοί δυστυχώς φτάνουν μόνο μέχρι ένα σημείο».

«Σίγουρα χάνεις τη χαρά της δημιουργίας όταν κάνεις τατουάζ μόνο θηλές, όμως η ικανοποίηση που παίρνεις τελικά είναι μεγάλη», λέει ο καλλιτέχνης των θηλών.
 
εμφάνιση σχολίων