1
1
σχόλια
271
λέξεις
VIDEO

Μια φοιτήτρια κάνει τη βιομηχανία ομορφιάς να τρίzει, με τον 3D εκτυπωτή Mink που τυπώνει ό,τι μακιγιάζ θέλουμε

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
17 Μαΐου 2014
Σερφάρουμε στο ίντερνετ και βλέπουμε ένα χρώμα μακιγιάζ που μας αρέσει. Ύστερα το τυπώνουμε σε 3D εκτυπωτή και έχουμε το κραγιόν/σκιά/μέικαπ στην ίδια απόχρωση με αυτή που λιγουρευτήκαμε πριν δύο λεπτά, χάρη στον εκτυπωτή Mink.

Η γιγαντιαία βιομηχανία ομορφιάς των 55 δισ. δολαρίων κινδυνεύει να κατατροπωθεί από μια φοιτήτρια του Harvard. Η Grace Choi έχει αναπτύξει έναν 3D εκτυπωτή μακιγιάζ, ο οποίος σε απευθείας σύνδεση με τον υπολογιστή, το τηλέφωνο ή την ταμπλέτα μας, μπορεί να εκτυπώσει το είδος μακιγιάζ που προτιμάμε, με το ίδιο μελάνι που έχει εγκριθεί από τον FDA και χρησιμοποιείται από τις εταιρείες μακιγιάζ. «Η βιομηχανία ομορφιάς χρεώνει ένα κάρο λεφτά για κάτι που η τεχνολογία μπορεί να παρέχει δωρεάν», λέει η Choi και τυπώνει τσακ-μπαμ μια ροζ σκιά μπροστά στα μάτια μας, στο τεχνολογικό συνέδριο Disrupt της Νέας Υόρκης.

Ο εκτυπωτής Mink έχει τη δυνατότητα να αντιγράφει τους κωδικούς χρωμάτων και τις ακριβείς αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται από όλες τις μεγάλες μάρκες καλλυντικών. Ακόμα και σε φωτογραφία ή βίντεο να το έχουμε από το ίντερνετ, το αντιγράφει κι αυτό, με ένα απλό copy-paste του κωδικού που εμφανίζεται όταν κλικάρουμε πάνω στη φωτογραφία. Δεν χρειάζεται ειδικό software, απλώς συνδέουμε τον Mink και τυπώνουμε τα καλλυντικά μας. Η λιανική τιμή του υπολογίζεται αρχικά στα 300 δολάρια, δηλαδή περίπου 220 ευρώ.

Το Mink ετοιμάζεται να γίνει το μεγαλύτερο μαγαζί καλλυντικών του κόσμου και να αλλάξει τη βιομηχανία του μακιγιάζ για πάντα, αφού ο καθένας θα έχει το δικό του μαγαζί μέσα στο σπίτι του και ο υπολογιστής μας θα είναι πλέον (και) ένα αέναο νεσεσέρ.εμφάνιση σχολίων