1
1
σχόλια
167
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Δείτε εδώ το αντιφασιστικό ντοκιμαντέρ από τους δημιουργούς των Debdocracy και Catastroika

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΑΚΗΣ ΛΑΚΤΑΡΙΔΗΣ [email protected]
11 Απριλίου 2014
Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου (Debdocracy, Catastroika), σε σκηνοθετική επιμέλεια του Άρη Τριανταφύλλου. Η έρευνα του Χατζηστεφάνου μάς ταξιδεύει από την Ιταλία του Μουσολίνι στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Με το κόστος παραγωγής καλυμμένο (όπως και στα προηγούμενα δύο ντοκιμαντέρ) αποκλειστικά από την οικονομική συνεισφορά των ίδιων των θεατών, οι δημιουργοί προσπαθούν να σπάσουν ταμπού δεκαετιών σχετικά με τον ρόλο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων. Επίσης, αναζητούν τα ίχνη του σύγχρονου φασισμού μέσα από συγκεκριμένες μορφές επίσημης αλλά και underground τέχνης.

Μιλούν συγγραφείς (Ταρίκ Αλί), ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι. Η ταινία έκανε πρεμιέρα σε περίπου 100 διαφορετικούς χώρους στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ταυτόχρονα κυκλοφόρησε και ελεύθερα στο διαδίκτυο.


Ιnfo: Φασισμός Α.Ε. (Fascism inc.). Ιστορικό Πολιτικό Ντοκιμαντέρ. Ελλάδα 2014. Σκηνοθεσία: Άρης Τριανταφύλλου. Σενάριο: Άρης Χατζηστεφάνου. Έρευνα: Λεωνίδας Βατικιώτης & Αποστόλης Φωτιάδης. Υπεύθυνος Παραγωγής: Θάνος Τσάντας. Μουσική: Ερμής Γεωργιάδης & Last Drive. Παραγωγή: Infowar Productions.

εμφάνιση σχολίων