1
1
σχόλια
237
λέξεις
TECH

Έρευνα αποφασίζει ποιο είναι το απόλυτο κομμάτι για να ηρεμήσουμε το νευρικό μας σύστημα

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
7 Απριλίου 2014
Η ηχοθεραπεία και το sound design δεν είναι ακόμα πολύ διαδεδομένα στη χώρα μας, όμως αν ψάχνουμε κάτι για να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε πριν από τον ύπνο και αυτό το «κάτι» δεν περιλαμβάνει ρόφημα/χάπι/σφυρί στο κεφάλι, τότε μπορούμε απλώς να ακούσουμε την κατάλληλη μουσική. Σύμφωνα με τους ηχοθεραπευτές της Βρετανικής Ακαδημίας Ηχοθεραπείας, το συγκρότημα από το Manchester, Marconi Union συνέθεσε την κατάλληλη μελωδία για να ισορροπήσει το νευρικό μας σύστημα και να χαλαρώσει.

Το Weighless βγήκε πρώτο στη λίστα με τις πιο ηρεμιστικές μελωδίες, χάρη στον συνεχή του ρυθμό στα 60 BPM. Σύμφωνα με τη Lyz Cooper, ιδρυτή της ακαδημίας, ρυθμός, μελωδία και ηχοχρώματα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να συμβάλλουν στο μέγιστο όσον αφορά στη βελτίωση του νευρικού μας συστήματος. «Ο ρυθμός αυτός είναι ιδανικός για να συγχρονίσει την καρδιά και τα εγκεφαλικά κύματα. Ενώ το ακούμε, ο καρδιακός μας ρυθμός αρχίζει σταδιακά να ταιριάζει με τον ρυθμό του κομματιού. Η πτώση του καρδιακού ρυθμού οδηγεί επίσης σε πτώση της αρτηριακής μας πίεσης. Τα αρμονικά διαστήματα του κομματιού δημιουργούν ευφορία και άνεση και η απουσία συμβατικής μελωδίας κάνει τον εγκέφαλο να ηρεμεί αφού δεν μπαίνει αυτόματα στη διαδικασία να προβλέψει τι μουσικό σχήμα θα ακολουθήσει μετά. Ισοκράτες σαν βουδιστικά άσματα βοηθούν ακόμα περισσότερο στο αίσθημα της χαλάρωσης».

ΤΙP: Μπορείτε να το δοκιμάσετε και για τις ώρες της ημέρας που χτυπάνε κόκκινο. Λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιούμε ακουστικά.εμφάνιση σχολίων