1
1
σχόλια
221
λέξεις
VIDEO

Συναντήσαμε τους TANZheimer στις πρόβες (και είναι ό,τι πιο ωραίο, διασκεδαστικό, γλυκό και παρήγορο έχουμε κινηματογραφήσει εδώ και πολύ καιρό)

DOC TV
11 Μαρτίου 2014
Εκείνοι που δεν έχουν «ούτε μια άσπρη τρίχα στην καρδιά» ξέρουν πως ποτέ δεν είναι αργά να γίνει κάποιος χορευτής.

Την περασμένη χρονιά στη Στέγη, άνθρωποι που αγαπούν τον χορό και έχουν ηλικία 65 ετών και άνω συμμετείχαν στους κύκλους σεμιναρίων κίνησης με την ομάδα χορού Αερίτες. Ο χορός τούς απελευθέρωνε, έγιναν μια παρέα με κοινή ανάγκη για αυτοέκφραση. Έτσι αυτή τη στιγμή κάνουν πρόβες και σε λίγο θα ανεβάσουν τη δική τους παράσταση, μια χορογραφία βασισμένη στις προσωπικές τους εμπειρίες, σε ιστορίες της ζωής τους που τις αφηγούνται με μια νέα γλώσσα.

Πήγαμε στις πρόβες και οι ώρες πέρασαν γρήγορα. Το χιούμορ και η καλή διάθεση περίσσευαν, ενώ πίσω από τις κάμερες τα πόδια μας ακολουθούσαν αυτόματα τον χορό τους. Ανάλογα εργαστήρια και παραστάσεις δεν είναι σπάνια στο εξωτερικό. Η τρίτη ηλικία συμμετέχει ενεργά στα καλλιτεχνικά δρώμενα και στην κοινωνικοποίηση μέσα από αυτά.

Το γεγονός πως αυτά τα εργαστήρια συνεχίζονται και φέτος στη Στέγη αναπτερώνει την πίστη μας πως όσο το μυαλό θέλει να δημιουργεί και να μοιράζεται, πάντα θα υπάρχει τρόπος.


Ιnfo: TANZheimerΣτέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109. Μετρό στάση Συγγρού-Φιξ. Facebook - Η Σύλληψη και η Σκηνοθεσία είναι της Πατρίσιας Απέργη (Ομάδα χορού Αερίτες). Ιδέα-χορογραφία: Πατρίσια Απέργη, Χαρά Κότσαλη σε συνεργασία με τους ερμηνευτές.εμφάνιση σχολίων