0
1
σχόλια
194
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Η συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας επιστρέφει μετά από 16 χρόνια, για τις Pussy Riot και όλους τους αντιρρησίες συνείδησης

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
24 Ιανουαρίου 2014
Η πρώτη συναυλία της Διεθνούς Αμνηστία μετά από 16 χρόνια έρχεται με σκοπό της αύξηση της ευαισθητοποίησης για τους κρατούμενους συνείδησης σε όλο τον κόσμο και επίτιμες καλεσμένες τις Pussy Riot.

Τα μέλη των Pussy Riot, Νάντια Τολοκονίκοβα και Μαρία Αλιόχινα θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη στις 5 Φεβρουαρίου μαζί με τους Flaming Lips, την Lauryn Hill, τους Imagine Dragons κ.ά. και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν η παρουσία τους στη συναυλία έχει συμβολικό χαρακτήρα ή εάν θα ανέβουν στη σκηνή του Barclay’s Center.

Η συναυλία σηματοδοτεί την επιστροφή της σειράς των συναυλιών της Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η τελευταία από τις οποίες πραγματοποιήθηκε πριν από 16 χρόνια.

Οι γυναίκες του πανκ συγκροτήματος κρατήθηκαν στη φυλακή και καταδικάστηκαν τον Αύγουστο του 2012 διότι τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσα στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα. Πέρασαν 16 μήνες σε ρωσικές φυλακές πριν απελευθερωθούν βάσει του νόμου περί αμνηστίας, τον οποίο και οι δύο έχουν χαρακτηρίσει ως «διακοσμητικό μέτρο».


Διαβάστε επίσης:
Πατριάρχης Ρωσίας-Pussy Riot: 1-1
Mέλη των Pussy Riot διέφυγαν από τη Ρωσία


εμφάνιση σχολίων