0
1
σχόλια
230
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

«Μικρός πιστεύεις στο αληθινά αληθινό. Μεγαλώνοντας στη σκηνοθεσία του αληθινού»

OLD BOY
9 Ιανουαρίου 2014

ΜΙΚΡΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Μεγαλώνοντας στις ταινίες. Μικρός πιστεύεις στο αληθινά αληθινό. Μεγαλώνοντας στη σκηνοθεσία του αληθινού.

ΜΙΚΡΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ή ΑΛΛΙΩΣ. Μεγαλώνοντας, πως ακριβώς επειδή είναι πάντα και έτσι και αλλιώς, κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσεις να στείλεις το αλλιώς στο διάολο και να επιλέξεις το έτσι. Είναι η επιλογή του έτσι ως αληθινού που το καθιστά αληθινό. Υπάρχουν δισεκατομμύρια δυνητικές αληθινές αλήθειες, αλλά αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα.

ΕΣΥ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ, ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ πως η δική μου αλήθεια θα είναι η συγκεκριμένη σταγόνα πιθανότητας στον ωκεανό. Πως αυτήν τη σταγόνα επιλέγω ως αντιπροσωπευτική μου. Πως αυτήν τη σταγόνα επιλέγω να στάξω πάνω στο πρόσωπό μου για να το πλύνει από τα αλλιώς.

ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ, όχι για να τη χύσω ως δάκρυ, αλλά για να αναμειχθεί με τα δάκρυα που δε χύθηκαν ποτέ και να τα παρηγορήσει για τη μη πραγμάτωσή τους, την καταπίεσή τους, την αναίρεση της φύσης τους, εξηγώντας τους πως είναι πια ελεύθερα να φύγουν από κει και πως ποτέ δεν είναι αργά για απολύτως τίποτα. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια, όχι η αληθινή, αλλά εκείνη που αποτελεί προϊόν σκηνοθεσίας κι επιλογής.

Old Boy


Διαβάστε επίσης:
Το ποίημα
Εξ αμελείας
Σαν την αρκούδα
Δε γίνονται όλα μαζί
ΣΧΟΛΙΟ: Eικόνες, είπατε;
Η λάθος εποχή για να πεθάνεις

 
εμφάνιση σχολίων