1
1
σχόλια
211
λέξεις
VIDEO

Ο Iγκι Ποπ και ο Τομ Γουέιτς στο Καφές και Τσιγάρα του Τζιμ Τζάρμους. Δείτε το εδώ

ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ
22 Ιανουαρίου 2020
Κάποτε κάναμε κοπάνα από το σχολείο, παίρναμε το λεωφορείο και κατεβαίναμε στα σινεφίλ σινεμά του κέντρου (που έχουν ξεκληριστεί πλέον τα περισσότερα), για να δούμε τη νέα ταινία του Τζάρμους. Μόνο και μόνο η φήμη ότι είχε γυρίσει την πρώτη του ταινία με «υπολείμματα» φιλμ από τα «Φτερά του Έρωτα» του Βέντερς, απογείωνε το μύθο του. Ο σύγχρονος ανεξάρτητος κινηματογράφος χωρίς τον Τζάρμους (Permanent Vacations, Στην Παγίδα του Νόμου, Stranger than paradise, Τσακισμένα Λουλούδια) δεν ξέρουμε τι θα ήταν, αλλά σίγουρα θα ήταν κάτι άλλο.
 
Η ταινία Coffee and Cigarettes αποτελείται ουσιαστικά από έντεκα ιστορίες-συναντήσεις διάφορων εμβληματικών προσώπων της μουσικής και του ανεξάρτητου κινηματογράφου (Ρομπέρτο Μπενίνι, Ίγκι Ποπ, Τομ Γουέιτς, Κέιτ Μπλάνσετ, Μπιλ Μάρεϊ, Άλφρεντ Μολίνα κ.ά.). Με συντροφιά έναν καφέ και μερικά τσιγάρα, μιλούν για τις νευρώσεις, τις εξαρτήσεις, τα υπέρ και τα κατά τού να είσαι διάσημος, ακόμα και για τον Νικολά Τέσλα ή τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον Έλβις.
 
Στο μικρού μήκους φιλμ Coffee and Cigarettes: Somewhere in California παρακολουθούμε τη συζήτηση του Ίγκι Ποπ με τον Τομ Γουέιτς σε ένα καφέ. Το φιλμάκι προστέθηκε αργότερα στο φιλμ Coffee and Cigarettes και κατέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών του 1993.
εμφάνιση σχολίων