0
1
σχόλια
196
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR | UNSPLASH
25 Ιουνίου 2024
Tα υψηλότερα ποσοστά γυναικείας ανεργίας σε όλη την Ευρώπη καταγράφει η Ελλάδα, με 14,3% το 2023, δηλαδή υπερδιπλάσια από τον μέσο όρο της ΕΕ (6,3%),  σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

Ανάλογη απόκλιση καταγράφεται στα ποσοστά απασχόλησης ως προς το φύλο, με την Ελλάδα να σημειώνει επίσης αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη, με 18 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Στα ύψη και η ανεργία των νέων. Παρά τη μείωση, μεγάλο παραμένει επίσης το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, με το ποσοστό των ανέργων ηλικίας 15-29 ετών το 2023 να ανέρχεται στο 21,8%. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ των 27,  σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο της ΕΕ, που είναι 11,2%.

Η ανεργία των νέων σε σύγκριση με την ανεργία των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας εμφανίζει στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη απόκλιση στην ΕΕ; Το ποσοστό ανεργίας των νέων υπερβαίνει κατά 12,7  μονάδες το αντίστοιχο ποσοστό των ατόμων 30-74 ετών. Πρόκειται για την  υψηλότερη απόκλιση στην ΕΕ, με το εύρος της το 2023 να είναι επίσης σχεδόν διπλάσιο έναντι του μέσου όρου της Ένωσης.


Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν


Διαβάστε επίσης:
Bloomberg: Ο φτωχός Νότος οδηγεί την ανάπτυξη του ευρώ
Η Ελλάδα στην κορυφή του υπερτουρισμού
εμφάνιση σχολίων