0
1
σχόλια
293
λέξεις
CULTURE
Η έκθεση «Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων» παρουσιάζει από τις 28 Μαΐου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου, την ασπρόμαυρη Ελλάδα του McCabe
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
3 Ιουνίου 2024
To Μουσείο Ακρόπολης, παρουσιάζει από τις 28 Μαΐου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 την έκθεση φωτογραφίας του Robert McCabe, στην Αίθουσα Εκθέσεων στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης. Πρόκειται για μια μοναδική αναδρομή στην ελληνική περίοδο του McCabe, με περίπου 100 φωτογραφίες.

Ο φωτογραφικός φακός του McCabe απεικονίζει μια Ελλάδα, που χαρακτηρίζεται από περιορισμένα μέσα και μόχθο αλλά υπογραμμίζει ταυτόχρονα τη σημασία της διατήρησης της φυσικής ομορφιάς και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, διαφυλάσσοντας τα στοιχεία μιας ταυτότητάς της, έναν πραγματικά μοναδικό τόπο, ζωντανό και αισιόδοξο, πλούσιο σε ιστορία.

Ο Mc Cabe, ταξίδεψε και απαθανάτισε με τον φακό του στιγμές και μέρη σε όλη την Ελλάδα: χωριά και νησιά που άλλαξαν όψη καθώς άλλαζε και η κοινωνία, μνημεία και τοποθεσίες-ορόσημα όπως η Ακρόπολη, οι Μυκήνες, η Επίδαυρος και οι Δελφοί. Ανάμεσα σε αυτά πρωταγωνιστές οι άνθρωποι -περαστικοί, εργάτες, τεχνίτες ξεχασμένων επαγγελμάτων, όλοι μέσα σε ασπρόμαυρα τοπία γεμάτα σκιές και φως.

Η είσοδος στην έκθεση «Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων» είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ελεύθερης εισόδου από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου.

 
«Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων»: 28 Μαϊου 2024 έως 08 Σεπτεμβρίου 2024. Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, ισόγειο Μουσείου.  Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ελεύθερης εισόδου από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου. Υπομνηματισμός στα ελληνικά και στα αγγλικά. Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά) που θα διατίθεται σύντομα στο Πωλητήριο του Μουσείου.

Ξενοδοχείο Belle Hélène, Μυκήνες, κάτω από στίχο της ομηρικής Οδύσσειας © Robert McCabe



Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν


Διαβάστε επίσης:
H Cindy Sherman στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Εβδομάδα Mικρών Bιβλιοπωλείων


 
εμφάνιση σχολίων