1
1
σχόλια
249
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Θα χρειαστεί να φροντίσουμε μόνοι μας και γι΄αυτό: άγρια και ορφανά άλογα εντός Αττικής χρειάζονται τη βοήθειά μας
ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ
9 Φεβρουαρίου 2024
Πρόσφατα εμφανίστηκαν και ορφανά, άγρια άλογα στον Υμηττό! Αυτή είναι η δεύτερη είδηση που ανακυκλώθηκε αυτές τις ημέρες αλλά αφορά μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι, αυτή της διάσωσης, της φροντίδας και της σίτισης των άγριων αλόγων των Αθηνών! Συγκεντρώθηκαν συνολικά 89 άλογα, εκ των οποίων 20 φοράδες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, τα οποία ήταν υποσιτισμένα και αφυδατωμένα.

Εγκαταλείφθηκαν σε ακατάλληλους χώρους, το έσκασαν από το «σπίτι» τους και γρήγορα πολλαπλασιάστηκαν. Έχει δημιουργηθεί μια ομάδα από εθελοντές και η σελίδα Help Horses at Ymittos στο facebook, μέσω της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε την προσπάθεια, ενώ τα άλογα φυγαδεύτηκαν σ ένα υπαίθριο χώρο στο Κορωπί. Οι εθελοντές εκεί δέχονται δωρεές σε τροφή αλλά και σε εργασία επαγγελματιών ενώ χρειάζονται δωρεές για φάρμακα, στειρώσεις, νερό -φανταστείτε ότι μόνο για το «πότισμα» χρειάζονται υδροφόρες.

Προσπαθούν λοιπόν να χτίσουν κάποια υποτυπώδη δομή. Τα κόστη είναι υψηλά, η ακρίβεια κάνει σπριντ, η κρατική μηχανή ανύπαρκτη, άρα προσπαθούν μερίδα - μερίδα, πρόκα-πρόκα.

Σχεδόν ακατόρθωτο πλέον να παρακολουθήσουμε όλα όσα συμβαίνουν, σε μια χώρα όπου καθημερινά δέχονται επίθεση, οι άνθρωποι, η φύση, τα ζώα και η κοινή λογική.

Σουρεαλιστικές καταστάσεις πάντως σαν αυτή, χρειάζονται άμεσα βοήθεια, δημοσιότητα, σχέδιο- όποιος μπορεί ας βάλει ένα χεράκι και για τις δύο υποθέσεις. Πριν αρχίσουν διάφοροι να πυροβολούν, να βασανίζουν, να φυλακίζουν, να σκοτώνουν τα πεινασμένα άλογα.
 


Διαβάστε επίσης: 
Μητρώο ζώων Συντροφιάς: Γιατί η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει
Ξάνθη: Σε χωματερή πεθαίνουν 600 σκυλιά!
Επιτρέπονται τα κατοικίδια στο διαμέρισμα;
εμφάνιση σχολίων