0
3
σχόλια
522
λέξεις
CULTURE
Το Stegi.radio γιορτάζει τρία χρόνια σε τρεις ημέρες με 30 καλλιτέχνες και κάνει re-edit σε όλους τους χώρους της Στέγης
 
ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ
16 Ιανουαρίου 2024
Stegi.radio Τakeover. Το Stegi radio κάνει κατάληψη στη Στέγη για τρεις μέρες γιορτάζοντας τρία χρόνια στον αέρα, που σημαίνει ότι θα ζήσουμε την Κεντρική Σκηνή χωρίς καθίσματα, ότι θα αράξουμε σε φουαγέ χωρίς λευκά μάρμαρα και ότι θα χαθούμε σε πολύχρωμα chill-out rooms. Και ότι θα ακούσουμε 30 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, που θα «εκπέμπουν» από νωρίς το απόγευμα μέχρι νωρίς το πρωί, όπως αξίζει σ΄ένα σωστό γενέθλιο πάρτι-φεστιβάλ. 

Το Stegi.radio μας προσκαλεί «σε μια τριήμερη εκστατική γιορτή, ανακαλύπτοντας ένα πλήθος δράσεων που αψηφούν τα είδη»                  

Από ambient μέχρι folk, από techno και synthwave έως hip hop, από experimental έως word, όλοι οι μουσικοί συγκερασμοί που «εκπέμπουν» από τον αέρα του Stegi.radio, συναντιούνται στο τριήμερο Τakeover. Έτσι οι Helena Hauff, Plaid και o Alessandro Cortini συνυπάρχουν με τους Nalyssa Green, Selofan, Παιδί Τραύμα ή με τους Širom και Anna Vs June -όπως ακριβώς θα ακούσετε στο πρόγραμμα του σταθμού τους διεθνείς καλλιτέχνες που έχουν γράψει ιστορία, μαζί με νέους έλληνες τραγουδοποιούς, δημοφιλή συγκροτήματα, avant-garde καλλιτέχνες, πειραματικούς djs, αθηναίους hip hopers.

Η Κεντρική Σκηνή μετατρέπεται σε club space όπου θα παίξουν η techno των Helena Hauff και AFRODEUTSCHE, η IDM των αγαπημένων μας Plaid, η μελαγχολική βασίλισσα Nalyssa Green και τα ηχοτοπία του Alessandro Cortini (Nine Inch Nails).

Στη Μικρή Σκηνή, το live show από το Παιδί Τραύμα συναντά την αβανγκάρντ φολκ των Širom και τα πειραγμένα παραδοσιακά της Anna Vs June.

Ο Εκθεσιακός Χώρος στο -1 γίνεται θα φιλοξενήσει το χιπ χοπ κύμα των: Pink Siifu, των Αθηναίων Right Clique και των ονομάτων της γυναικείας ραπ σκηνής XAΡΑ & EXPE και του bass techno των Upsammy και TSVI.

Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα από παραγωγούς, μουσικούς και djs - παραγωγούς συμπληρώνεται από προβολές σπάνιων ταινιών, συζητήσεις και live broadcast από τους παραγωγούς του Stegi radio.

Λένε οι επιμελητές: «Το Stegi.radio τιμά την περιπετειώδη προσέγγιση της μουσικής μέσα από την επιμέλεια ενός προγράμματος που γεφυρώνει διαφορετικά είδη και γενιές· την αφοσίωση στη δραστήρια νέα ελληνική μουσική σκηνή· αλλά και την ποικιλομορφία ήχων, θεμάτων και πεδίων που συναντιούνται σε μια εξαιρετικά πλούσια, απροσδόκητη και επίκαιρη αφήγηση. Αυτή η φιλοσοφία θα επεκταθεί σε όλους τους χώρους της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, μέσα από ένα πλήθος ηχητικών εκπλήξεων και παρεμβάσεων, που θα μετατρέψουν την Κεντρική Σκηνή σε κλαμπ. Το Stegi.radio προσκαλεί το κοινό να ακροαστεί, να χορέψει και να συμμετάσχει ενεργά σε μια τριήμερη εκστατική γιορτή, ανακαλύπτοντας ένα πλήθος δράσεων που αψηφούν τα είδη».


Συντελεστές 
Concept: Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Artistic Direction: Voltnoi & Quetempo (Stegi.radio), Άκης Χοντάσης
Επικεφαλής Παραγωγής: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος
Οργάνωση Παραγωγής: Άκης Χοντάσης, Δήμητρα Χατζηχαραλάμπους
Εκτέλεση Παραγωγής: Μαριανότα Γιαννάκη, Δανάη Γιαννακοπούλου, Ιουλία Σταμούλη, Μαριάννα Αντζουλάτου, Φαίη Μινωπέτρου-Κασιμάτη
Set Design: Λουκάς Μπάκας, Voltnoi Brege
Τεχνικός Διευθυντής: Αντώνης Κόκκορης
Αναπληρωτής Τεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Ντόβας
Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Stegi.radio Τakeover: 2 - 4 Φεβρουαρίου 2024, σε όλους τους χώρους της Στέγης. Την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00, ενώ την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 17:30.


Διαβάστε επίσης: 
Onassis Education: 7 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα
Δείτε την συναυλία της Σάττι στο Onassis Channel
9 sos μουσικές στάσεις για την αρχή του 2024
εμφάνιση σχολίων