0
1
σχόλια
223
λέξεις
CULTURE
Μια διαφορετική, βιωματική προσέγγιση σε επιλεγμένα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος Γουλανδρή
DOCTV.GR
14 Δεκεμβρίου 2023
Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης, εικαστική εκπαιδευτικό και εκπαιδεύτρια ενσυνειδητότητας Λύντια Πετροπούλου, ξεκινά μια ιδιαίτερη δράση με τίτλο «Mindfulness στο Μουσείο»: ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα στο οποίο οι συμμετέχοντες εξερευνούν επιλεγμένα έργα τέχνης της συλλογής του Ιδρύματος με την τεχνική της ενσυνειδητότητας.

Σύμφωνα με τον Jon Kabat-Zinn, ως Μindfulness Ενσυνειδητότητα ορίζεται το «να ‘μάθω’, να είμαι εξ’ ολοκλήρου συνειδητά στο παρόν χωρίς καμία κριτική’». Η δράση «Mindfulness στο Μουσείο» απευθύνεται σε όλους και βοηθά τους συμμετέχοντες να γίνουν ενεργοί, συνειδητοί θεατές, ενθαρρύνοντάς τους να αντλήσουν πληροφορίες και γνώση από αυτά που βλέπουν και αισθάνονται αντί από αυτά που ήδη γνωρίζουν για την κατανόηση ενός έργου ή αντικειμένου τέχνης.

Παράλληλα, επωφελούνται από τα οφέλη της ενσυνειδητότητας όπως η βελτίωση της προσοχής και της συγκέντρωσης, η τόνωση της μνήμης, η μείωση του άγχους, η διαχείριση του στρες και η καλλιέργεια συναισθημάτων.

Εστιάζοντας στην παρούσα στιγμή, το διαλογιστικό ταξίδι χρησιμεύει ως μέσο ενδυνάμωσης των συμμετεχόντων για να αφυπνίσουν βαθύτερες συνδέσεις και να βιώσουν το έργο ή το αντικείμενο τέχνης ολιστικά.

 
Mindfulness στο Μουσείο: 22 και 29 Δεκεμβρίου, 18.30-19.45. Κόστος συμμετοχής: 15€, Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 12 άτομα. Ίδρυμα Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα, 35, 210 72 35 467, [email protected]


Διαβάστε επίσης:
5 διεθνείς στάσεις στη Στέγη
Η Στέγη στο σπουδαίο Brandhaarden του Άμστερνταμ
Η Nέκυια του Αγγελάκα στη Στέγη

 
εμφάνιση σχολίων