0
1
σχόλια
622
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Μπορεί η ισραηλινή κυβέρνηση να κήρυξε τώρα τον πόλεμο, αλλά ο πόλεμός της κατά των Παλαιστινίων ξεκίνησε πριν από 75 χρόνια» λέει στην ανακοίνωσή της η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη
 
DOCTV.GR
9 Οκτωβρίου 2023
Η αμερικανική εβραϊκή οργάνωση Jewish Voice for Peace εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.«Αυτή τη στιγμή, οι Παλαιστίνιοι, οι Ισραηλινοί και όλοι εμείς που έχουμε οικογένεια στο έδαφος, αγωνιούμε για τους αγαπημένους μας. Θρηνούμε για τις ζωές εκείνων που έχουν ήδη χαθεί και παραμένουμε προσηλωμένοι σε ένα μέλλον όπου κάθε ζωή είναι πολύτιμη και όλοι οι άνθρωποι ζουν σε ελευθερία και ασφάλεια.

Μετά από 16 χρόνια ισραηλινού στρατιωτικού αποκλεισμού, Παλαιστίνιοι μαχητές από τη Γάζα εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση, κατά την οποία εκατοντάδες Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν και απήχθησαν άμαχοι. Η ισραηλινή κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο, εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές, σκοτώνοντας εκατοντάδες Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας χιλιάδες, βομβαρδίζοντας κατοικημένα κτίρια και απειλώντας να διαπράξει εγκλήματα πολέμου εναντίον των πολιορκημένων Παλαιστινίων στη Γάζα.

Μπορεί η ισραηλινή κυβέρνηση να κήρυξε τώρα τον πόλεμο, αλλά ο πόλεμός της κατά των Παλαιστινίων ξεκίνησε πριν από 75 χρόνια. Το ισραηλινό απαρτχάιντ και η κατοχή – και η συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή την καταπίεση – είναι η πηγή όλης αυτής της βίας. Η πραγματικότητα διαμορφώνεται από το πότε εσύ ξεκινάς το χρονόμετρο.

Τον τελευταίο χρόνο, η πιο ρατσιστική, φονταμενταλιστική, ακροδεξιά κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ κλιμάκωσε αδίστακτα τη στρατιωτική κατοχή της επί των Παλαιστινίων στο όνομα της εβραϊκής υπεροχής με βίαιες εκδιώξεις και κατεδαφίσεις σπιτιών, μαζικές δολοφονίες, στρατιωτικές επιδρομές σε προσφυγικούς καταυλισμούς, ανελέητη πολιορκία και καθημερινή ταπείνωση. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν επανειλημμένα στους ιερότερους μουσουλμανικούς χώρους της Ιερουσαλήμ.

Για 16 χρόνια, η ισραηλινή κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα κάτω από έναν δρακόντειο στρατιωτικό αποκλεισμό από αέρος, θαλάσσης και ξηράς, φυλακίζοντας και λιμοκτονώντας δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Την ίδια στιγμή αρνείται την ιατρική βοήθεια. Η ισραηλινή κυβέρνηση σφαγιάζει συστηματικά Παλαιστίνιους στη Γάζα- δεκάχρονα παιδιά που ζουν στη Γάζα έχουν ήδη τραυματιστεί από επτά μεγάλες εκστρατείες βομβαρδισμών στη σύντομη ζωή τους.

Για 75 χρόνια, η ισραηλινή κυβέρνηση διατηρεί στρατιωτική κατοχή επί των Παλαιστινίων, λειτουργώντας ένα καθεστώς απαρτχάιντ. Παλαιστινιακά παιδιά σύρονται από τα κρεβάτια τους σε επιδρομές που γίνονται πριν από την αυγή από Ισραηλινούς στρατιώτες και κρατούνται χωρίς κατηγορία σε ισραηλινές στρατιωτικές φυλακές. Τα σπίτια των Παλαιστινίων πυρπολούνται από ορδές Ισραηλινών εποίκων ή καταστρέφονται από τον ισραηλινό στρατό. Ολόκληρα παλαιστινιακά χωριά εκκενώνονται και οι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια, και τη γη που ανήκε στις οικογένειές τους εδώ και γενιές.

Η αιματοχυσία του σήμερα και των τελευταίων 75 ετών συνδέεται άμεσα με τη συνενοχή των ΗΠΑ στην καταπίεση και τη φρίκη που προκαλεί η στρατιωτική κατοχή του Ισραήλ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιτρέπει σταθερά την ισραηλινή βία και φέρει την ευθύνη για αυτή τη κατάσταση. Η ανεξέλεγκτη στρατιωτική χρηματοδότηση, η διπλωματική κάλυψη και τα δισεκατομμύρια δολάρια ιδιωτικού χρήματος που ρέουν από τις ΗΠΑ επιτρέπουν και ενισχύουν το καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ. Όσοι συνεχίζουν να ζητούν “σιδερένια” υποστήριξη των ΗΠΑ προς τον ισραηλινό στρατό, το μόνο που κάνουν είναι να ανοίγουν το δρόμο για περισσότερη βία.

Θα ξεριζώσουμε τη συνενοχή εκεί που βρισκόμαστε: απαιτούμε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να λάβει άμεσα μέτρα για να αποσύρει τη στρατιωτική χρηματοδότηση προς το Ισραήλ και να καταστήσει την ισραηλινή κυβέρνηση υπεύθυνη για τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων. Δεσμευόμαστε να κλιμακώσουμε τις εκστρατείες μας για μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις για να σταματήσουμε τα δισεκατομμύρια που εισρέουν στην ισραηλινή πολεμική μηχανή από εταιρείες και ιδιωτικά ιδρύματα.

Οι καταπιεσμένοι άνθρωποι παντού θα αναζητούν – και θα κερδίζουν – την ελευθερία τους. Όλοι μας αξίζουμε την απελευθέρωση, την ασφάλεια και την ισότητα. Ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε εκεί είναι να ξεριζώσουμε τις πηγές της βίας, ξεκινώντας από τη συνενοχή της δικής μας κυβέρνησης.
εμφάνιση σχολίων