0
1
σχόλια
377
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Απαγορεύθηκε η χρήση θαλασσίων μέσων αναψυχής. Απαγόρευση και της αλιευτικής δραστηριότητας, αγκυροβολίας και παραμονής κάθε είδους σκάφους στις πολυσύχναστες παραλίες της Νάξου. Εύγε!
 
DOCTV.GR
27 Ιουλίου 2023
Απαγορεύθηκε η χρήση θαλασσίων μέσων αναψυχής, μηχανοκίνητων και μη, για την ασφάλεια των επισκεπτών και των αρχαιολογικών χώρων, ενώ΄απαγορεέυεται ήδη η χρήση της ακτογραμμής για εκμετάλλευση με ομπρέλες, ξαπλώστρες και σπορ

Ως γνωστόν οι παραλίες του νησιού δεν είναι οργανωμένες, δεν παραχωρούνται χώροι προς εκμετάλλευση, ούτε για ενοικίαση ομπρελών, καθισμάτων, κρεβατιών και καναπέδων, ούτε και για εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Απαγορεύθηκε λοιπόν τώρα και η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, μηχανοκίνητων και μη, στα Άνω αλλά και στα ακατοίκητα Κάτω Κουφονήσια. Όσοι ήθελαν να πάνε στα Κουφονήσια και να κάνουν θαλάσσιο σκι, kite surf, surf, θαλάσσιο αλεξίπτωτο, δαχτυλίδι, έλκηθρο, κανό, sup, θαλάσσιο ποδήλατο, jet ski, jetpack, jetovator, flyboard, hovercraft, να το ξεχάσουν.

Ο λιμενάρχης Νάξου, αντιπλοίαρχος Αλέξιος Αποστολόπουλος απαγόρευσε τη χρήση θαλασσίων μέσων αναψυχής, μηχανοκίνητων και μη. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι λόγοι αφορούν την μικρή ακτογραμμή, που υφίσταται αυξημένη κίνηση από επιβατηγά σκάφη και πλοία που δραστηριοποιούνται στο νησί, αλλά και σκάφη αναψυχής.

«Σε περίπτωση χρήσης θαλασσίων μέσων αναψυχής αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχήματος, δεδομένου ότι στα εν λόγω μέσα επιτρέπεται η κυκλοφορία σε μεγάλη κατά πλείστον απόσταση από την ακτογραμμή σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Λιμένα αριθ. 20 (ΦΕΚ 6543 Β΄/21-12-2022). Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρήση κανό – καγιάκ, όπου σύμφωνα με το άρθρο 14 του ΓΚΛ αριθ. 20 (ΦΕΚ 6543 Β΄/22) επιτρέπεται να κυκλοφορεί έως πεντακόσια μέτρα από την ακτογραμμή. Δεν έχει υπάρξει κάποιο ατύχημα. Είμαστε απλώς προνοητικοί» εξήγησε στην εφημερίδα Έθνος.

Ταυτόχρονα, η χρήση θαλασσίων μέσων αναψυχής στα Κουφονήσια προσκρούει στις διατάξεις περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Χώρας» αφού η νησίδα του Κάτω Κουφονησίου έχει καθοριστεί ως Ζώνη Α, απόλυτης προστασίας σε όλη της την έκταση.

Έχει ανακοινωθεί επίσης η απαγόρευση έως τις 30 Σεπτεμβρίου και της αλιευτικής δραστηριότητας, της αγκυροβολίας και παραμονής μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής και κάθε είδους σκάφους στις πολυσύχναστες παραλίες της Νάξου με στόχο την προστασία των λουομένων και των προστατευόμενων ειδών θαλασσίου οικοσυστήματος. Η απόφαση αφορά τις παραλίες: Αγιος Γεώργιος, Αγιος Προκόπιος, Αγία Αννα, Μάραγκας, Πλάκα, Ορκός, Μ. Βίγλα, Βίγλα, Καστράκι κ.ά.

Φωτογραφία: Wiki Commons


Διαβάστε επίσης:
Τα ελληνικά νησιά που λένε όχι σε ξαπλώστρες και jet-ski
Διάβρωση παραλιών θέτει σε κίνδυνο τις ακτές της Ευρώπης
Σεβάσου την παραλία
ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ: Διακοπές σε νησιά χωρίς αυτοκίνητο
εμφάνιση σχολίων