1
1
σχόλια
253
λέξεις
ΖΗΝ
Στους Λειψούς και στα Κουφονήσια δεν θα βρεις να νοικιάσεις ξαπλώστρες, ομπρέλες και τζετ-σκι, ούτε για δείγμα. «Η πλαστικοποίηση των παραλιών, δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων. Απαρνηθείτε για λίγο τις περιττές πολυτέλειες»

 
DOCTV.GR
20 Μαΐου 2022
Άλλοι το λένε slow living, άλλοι το λένε νέα ήθη, άλλοι ζουν έτσι από πάντα, για πάντα.

Στα Κουφονήσια δεν επιτρέπονται ομπρέλες, ξαπλώστρες και μηχανοκίνητα. Δεν υπάρχει χώρος άλλωστε. Οι οργανωμένες παραλίες θα κατέστρεφαν τον ελεύθερο χαρακτήρα του μικρού νησιού. Στο Κάτω Κουφονήσι που έχει μόνο μια ταβέρνα ένα παρεό και μια ομπρέλα ίσως είναι αρκετό. Άλλωστε οτιδήποτε είναι μηχανοκίνητο απαγορεύεται να ενοικιάζεται επίσης: μηχανάκια, αυτοκίνητα, τζετ σκι και λοιπά ηχορυπαντικά.


Τώρα και οι Λειψοί στην νέα τουριστική τους εκστρατεία περηφανεύονται για τα αρμυρίκια τους και όχι τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες. «Δεν θα βρείτε ούτε δείγμα στους Λειψούς!» Ο δήμος παροτρύνει τους ταξιδιώτες να απολαύσουν τα προνόμια που προσφέρει απλόχερα η φύση και να απαρνηθούν για λίγο τις περιττές πολυτέλειες. Στους Λειψούς επίσης δεν υπάρχουν μηχανοκίνητα τύπου jet ski όπως και στα Κουφονήσια.

Δεν πρόκειται για μία νέα απόφαση αλλά για πάγια τακτική που απλώς τώρα επικοινωνήθηκε με στόχο να ενισχυθεί ο χαρακτήρας των Λειψών, ένα νησί που πιστεύει και επενδύει στον φυσικό τρόπο τουρισμού, όπως λέει ο δήμαρχός του Φώτης Μάγγος: «Η πλαστικοποίηση των παραλιών, δεν ταιριάζει ούτε με την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων που θέλουν την άμεση επαφή με τη φύση. Οι παραλίες έχουν αρμυρίκια που προσφέρουν παχύ ίσκιο…»


Διαβάστε επίσης:
ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ: Ο άγνωστος παράδεισος των Αρκιών
ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ: Διακοπές σε νησιά χωρίς αυτοκίνητο
ΓΚΑΛΕΡΙ: Στις Κυκλάδες του 20ου αιώνα
Mister Enarto: Slow Motion
εμφάνιση σχολίων