0
1
σχόλια
330
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
PRESS
3 Ιουλίου 2023
Μετά το επαίσχυντο video που κυκλοφόρησε με εργαζόμενο σε beach bar της Ρόδου να σερβίρει μέσα στο νερό ως το λαιμό, τα social media πήραν φωτιά, ο υπουργός Εργασίας ζήτησε να γίνει έλεγχος, το κλιμάκιο τα βρήκε όλα νόμιμα, οι υπάλληλοι δήλωσαν ευτυχείς για τα φιλοδωρήματα, όλα καλά κι όλα ωραία. Η δημοσιογράφος Νατάσα Γιάμαλη δίνει την εύλογη απάντηση…

«Εντολή» έδωσε ο νυν υπουργός Εργασίας και πρώην Ανάπτυξης, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας «να ενταθούν οι Έλεγχοι». Ξεχνά βέβαια, ότι ο νυν υπουργός Οικονομικών και πρώην υπουργός Εργασίας (σ.σ. Κωστής Χατζηδάκης), με τον εργασιακό νόμο του 2021 -αυτόν που ξεκινούσε από την αφετηρία ότι υπάρχει ισότιμη διαπραγματευτική δύναμη σε εργοδότη κι εργαζόμενο λες και ζούμε στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι- μετέτρεψε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε ανεξάρτητη Αρχή ώστε -σύμφωνα με το τότε non paper- να αποκλειστεί κάθε πολιτική παρέμβαση. Ο νόμος ισχύει από τον Ιούνιο του 2021.

Από τότε, έχουμε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Το 2022 ο αριθμός των θυμάτων ήταν 104, φέτος πλησιάζουμε τις 60 απώλειες και είναι μόλις Ιούλιος.

Οι ίδιοι τέως και νυν υπουργοί και οι συνάδελφοι τους, πάλι τέως και νυν, πίνουν νερό στο όνομα μιας ανάπτυξης που μετατρέπει τη χώρα σε λούνα παρκ για τουρίστες και που δεν θα μείνει ούτε τετραγωνικό αναξιοποίητο χωρίς ξαπλώστρα, πισίνα ή βιλίτσα, υπόσκαφη ή μη.

Για ποια επιθεώρηση Ασφάλειας & Υγείας μιλάμε όταν τόσο καιρό κάποιος κάρφωσε στο βυθό πλατφόρμες ξαπλώστρες κ έκανε «business as usual» κι «όλα νόμιμα, έχουμε κ καλό κλίμα με τα παιδιά».

Δεν έχει περάσει μια εβδομάδα απ όταν 22χρονος μάγειρας στην Κρήτη υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι που έπεσε στο σώμα του στην κουζίνα του ξενοδοχείου, κι αντί να τον μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο, τον έβαλαν σε ένα χώρο όπου αποθηκεύουν ωμά κρέατα, καθώς ήταν ανασφάλιστος.

Τα εργασιακά δικαιώματα διασφαλίζονται με νομοσχέδια και ρυθμίσεις ώστε να μην υπάρχουν παραθυράκια για την εκμετάλλευση των εργαζομένων και με διεκδικήσεις από τον κόσμο της εργασίας. Όχι με κούφιες υποσχέσεις στα τηλεπαράθυρα.


Το κείμενο αναρτήθηκε στην σελίδα της Ν. Γιάμαλη στο fb 
εμφάνιση σχολίων