0
1
σχόλια
261
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Από την Μελίτα Κάραλη
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: MSF.ORG
15 Ιουνίου 2023
Τα σύγχρονα στρατόπεδα εξόντωσης της Ευρώπης βρίσκονται στα νερά της Μεσογείου. Συνυπάρχουν με την φρενήρη υπέρ-ανάπτυξη του τουρισμού και την κλιματική παρακμή, μια ταχύτατη υπερθέρμανση με 20 % γρηγορότερο ρυθμό απ’ ότι στον υπόλοιπο πλανήτη.

Η Ευρώπη έχασε την αθωότητά της όταν έβαλε υπογραφή στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης προς τους φτωχούς και κατατρεγμένους του κόσμου. Όσους φράχτες κι αν βάλει η ΕΕ τίποτα δεν φαίνεται προς το παρόν να την σώζει από την αξιακή ένδεια, την εσωτερική φτωχοποίηση και την επιδημία της ακροδεξιάς.

Το τραγικό Ναυάγιο στην Πύλο, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, θα καταχωριστεί στο ημερολόγιο, στην ίδια σελίδα με την νέα επέλαση της ακροδεξιάς στη Γερμανία. Το κόμμα AfD, δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του χτυπάει 19,5% ενώ μέσα σ΄ ένα έτος έχει διπλασιάσει τα ποσοστά του. Στην μαύρη λίστα του AfD συγκατελέγονται μεταναστευτικό και φτωχοί Ουκρανοί πρόσφυγες, ενεργειακό και οικολόγοι.

Ένας στους 5 Γερμανούς σήμερα ψηφίζει ακροδεξιά. Ακολουθούν Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Σκανδιναβικές χώρες. Οι πολιτικοί αναλυτές αναζητούν τις απαντήσεις στους δείκτες: Πάνω από ένας στους 5 στην ΕΕ (95,4 εκατομ. εκ των οποίων τα 18 είναι παιδιά) αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Η ιστορία βάφει τις σημαίες: Χρυσαφένια ηλιόλουστα αστεράκια για τους έχοντες, απελπισμένο μπλε για τους φτωχούς του κόσμου. Και οργισμένο μαύρο για τους νεόφτωχους πίσω από τους φράχτες.

ΥΓ. «Τα κύματα έρχονται απ’ την αόρατη Ανατολή, ένα ένα, υπομονετικά. Φτάνουνε μέχρις εμάς και πάλι υπομονετικά φεύγουν προς την άγνωστη Δύση, ένα ένα. Ατέλειωτη πορεία που δεν άρχισε ούτε τελείωσε ποτέ… » -Αλμπέρ Καμύ


Διαβάστε επίσης:
Η Μεσόγειος θερμαίνεται 20% ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο
Εμείς οι πρόσφυγες
εμφάνιση σχολίων