0
1
σχόλια
209
λέξεις
ΖΗΝ
Το MIT λέει πως όσο πιο νωρίς ξεκινήσουν τη μουσική τα παιδιά, τόσο καλύτερα. Τι άλλο βοηθάει τον εγκέφαλό τους;
 
DOCTV.GR | PEXELS
31 Μαΐου 2023
Έρευνα του MIT που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Neuroscience δείχνει ότι η μουσική μπορεί να εξελίξει τον εγκέφαλο των παιδιών περισσότερο από την ρομποτική και τον προγραμματισμό. Το ΜΙΤ που συγκαταλέγεται στα καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, ισχυρίζεται πως ο προγραμματισμός βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τα μαθηματικά και τη γλώσσα, αλλά δείχνει πόσο σημαντική είναι η μουσική για την εξέλιξη του εγκεφάλου των παιδιών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μουσική, όπως και το μπαλέτο, το γκολφ και το σκάκι στα πρώτα χρόνια της ζωής δημιουργεί έναν πιο δυνατό εγκέφαλο. Οι επιστήμονες μελέτησαν 103 μουσικούς και 50 μη-μουσικούς εξετάζοντας τους εγκεφάλους τους. Αυτό που παρατήρησαν είναι ότι οι εγκέφαλοι των μουσικών ήταν παρόμοιοι επιδεικνύοντας περισσότερες συνδέσεις στις περιοχές που σχετίζονται με τον λόγο και τον ήχο.

«Όσο νωρίτερα οι μουσικοί είχαν ξεκινήσει την εκμάθηση τόσο πιο δυνατές ήταν οι νευρικές συνδέσεις», λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Lutz Jäncke. «Εάν κάποιος μου έλεγε ότι θα μπορούσα να αλλάξω τον εγκέφαλό μου, ίσως να ξόδευα περισσότερο χρόνο μαθαίνοντας πιάνο και λιγότερο στο γήπεδο του ποδοσφαίρου».


Διαβάστε επίσης: 
Η ανάγνωση λογοτεχνίας και ποίησης βοηθά τον εγκέφαλο
ΕΡΕΥΝΑ: Γιατί η μουσική μάς δίνει χαρά
Ο εγκέφαλος των καλλιτεχνών είναι διαφορετικός

 
εμφάνιση σχολίων