0
1
σχόλια
473
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας για εφήβους στην Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ. Το DOCTV.gr είναι χορηγός επικοινωνίας
 
DOCTV.GR
16 Μαΐου 2023
Το Co-OPERAtive, το πρώτο διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας νέων στην Ευρώπη, ολοκληρώνει την τρίτη χρονιά υλοποίησής του και παρουσιάζει την παράσταση μουσικού θεάτρου Go to, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 στις 20.30 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Go to Come Back σε μουσική Νικολέτας Χατζοπούλου, επιμέλεια κειμένων και δραματουργία Ελένης Μολέσκη και σκηνοθεσία και χορογραφία Χρήστου Στρινόπουλου, αποτελεί έναν στοχασμό πάνω στην ενηλικίωση και την αναζήτηση της προσωπικής ταυτότητας. Η παράσταση παρουσιάζεται με τη συμμετοχή της μεικτής ομάδας Αθηναίων εφήβων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο που συμμετείχαν στη διαδικασία δημιουργίας του έργου.

Η πλοκή του έργου μάς μεταφέρει σε έναν κοινό τόπο για όλους, την περιπετειώδη διεργασία που μας κάνει να κατανοούμε τον εαυτό μας μέσα από την επιδίωξη των ονείρων, των προσδοκιών και των ταλέντων μας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Παύλος Θανόπουλος, τους φωτισμούς η Μαριέττα Παυλάκη, ενώ τη δημιουργική ομάδα συμπληρώνει ο περφόρμερ Νίκος Ζιάζιαρης. Στο πιάνο ο Χρήστος Καραβασίλης.

Βραβευμένο το 2019 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό FEDORA, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Co-OPERAtive επιδιώκει να φέρει την όπερα κοντά στο νεανικό κοινό, αναδεικνύοντας παράλληλα τη διαπολιτισμική ποικιλομορφία της σύγχρονης Αθήνας και τη σπουδαιότητα της κοινωνικής συνοχής. Στο πλαίσιο του προγράμματος, μια μεικτή ομάδα Αθηναίων εφήβων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο πραγματοποίησε συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και της όπερας και δημιούργησε μια δική της παράσταση μουσικού θεάτρου.

Λίγα λόγια για την παράσταση: Μια ομάδα νέων βρίσκεται κάπως απρόσμενα και μαγικά σε μια αίθουσα υποδοχής ενός απόκοσμου κτιρίου. Σύντομα ανακαλύπτουν πως μάλλον βρίσκονται σε ένα πολύ παράξενο σχολείο. Τότε εμφανίζεται ένα αλλόκοτο πλάσμα, ο Διευθυντής του σχολείου, που τους εξηγεί πως βρίσκονται εκεί για να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις που όλοι τους φοβούνται: Ποιο είναι το πάθος τους; Ποιο είναι το όνειρό τους για το μέλλον; Έπειτα τους καλεί να αναζητήσουν τις απαντήσεις ανοίγοντας μυστηριώδεις πόρτες που οδηγούν σε ακόμα πιο παράξενα δωμάτια. Εκεί θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλα όσα φοβούνται και πρέπει να ξεπεράσουν. Μετά από όλη αυτήν την περιπέτεια καταλήγουν στη μεγάλη αίθουσα των θαυμάτων όπου, ενώνοντας τα στοιχεία που μάζεψαν στη διαδρομή τους, αντιλαμβάνονται κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την ίδια τη ζωή που κάνει αυτό το περίεργο σχολείο να μη φαντάζει πια απειλητικό.

To Co-OPERAtive υλοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με το Κοινωνικό ΕΚΑΒ, την Ευρωπαϊκή Έκφραση Κυψέλης και τη ΖΕΥΞΙΣ.

 
Go to Come Back: Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, 19 Μαΐου 2023. Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται από τις 11 Μαΐου στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticketservices.


Διαβάστε επίσης:
22ο Athens Jazz στην Τεχνόπολη με ελεύθερη είσοδο
Φεστιβάλ Αθηνών: «Τζαζ στην Πλατεία», με ελεύθερη είσοδο 

ΔΩΡΕΑΝ: Jazzie B & Norman Jay στο Generations Fest
εμφάνιση σχολίων