0
1
σχόλια
796
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR
12 Μαΐου 2023
Σε επιστολή του προς τον βασιλιά Κάρολο Γ’, ο Τζούλιαν Ασάνζ, από τα σπλάχνα της «Φυλακής της Αυτού Μεγαλειότητας, Μπέλμαρς», προσκαλεί τον άρτι εστεμμένο μονάρχη να την επισκεφτεί για να απολαύσει τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται οι έγκλειστοι και να ευχαριστηθεί που «ένα τόσο αξιοσέβαστο ίδρυμα φέρει το όνομά» του.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Τζούλιαν Ασάνζ:
Στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο Γ’. Για τη στέψη του άρχοντά μου, σκέφτηκα πως θα ήταν σωστό να σας απευθύνω μια εγκάρδια πρόσκληση ώστε να τιμήσετε αυτή τη σημαντική περίσταση επισκεπτόμενος το ολόδικό σας βασίλειο εντός του βασιλείου: την Αυτού Μεγαλειότητας Φυλακή του Μπέλμαρς.

Αναμφίβολα θα θυμάστε τα σοφά λόγια ενός φημισμένου δραματουργού: «Η χάρη που ‘χει το έλεος δεν επιβάλλεται, στάζει σαν τη γλυκιά βροχή απ’ τον ουρανό πάνω στο χώμα».

Ω, μα τι να ξέρει εκείνος ο βάρδος από έλεος αντιμέτωπος με τον απολογισμό της αυγής της ιστορικής σας ηγεμονίας; Άλλωστε, κανείς μπορεί πραγματικά να γνωρίζει το μέτρο μιας κοινωνίας από το πώς μεταχειρίζεται τους φυλακισμένους της, και το βασίλειό σας έχει σίγουρα διαπρέψει από αυτή την άποψη.

Η Φυλακή της Αυτού Μεγαλειότητάς σας, Μπέλμαρς, βρίσκεται στην αριστοκρατική διεύθυνση One Western Way στο Λονδίνο, μόλις ένα σύντομο κυνήγι αλεπούς μακριά από το Παλιό Βασιλικό Ναυτικό Κολλέγιο στο Γκρίνουιτς. Πόσο ευχάριστο πρέπει να είναι ένα τόσο αξιοσέβαστο ίδρυμα να φέρει το όνομά σας.

Είναι εδώ που κρατούνται 687 από τους πιστούς σας υπηκόους, στηρίζοντας το ρεκόρ του Ηνωμένου Βασιλείου ως τη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό φυλακισμένων στη Δυτική Ευρώπη. Όπως έχει δηλώσει πρόσφατα η ευγενής κυβέρνησή σας, το βασίλειό σας υφίσταται αυτή τη στιγμή «τη μεγαλύτερη επέκταση των φυλακών εδώ και έναν αιώνα», με τις φιλόδοξες προβλέψεις της να δείχνουν αύξηση του πληθυσμού των φυλακών από 82.000 σε 106.000 μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τι κληρονομιά, όντως.

Ως πολιτικός κρατούμενος, φυλακισμένος κατά την ευχαρίστηση της Μεγαλειότητάς σας για λογαριασμό ενός ντροπιασμένου ξένου ηγέτη, έχω την τιμή να διαβιώ μέσα από τους τοίχους αυτού του παγκοσμίου κλάσης ιδρύματος. Αληθινά, το βασίλειό σας δεν γνωρίζει όρια.

Κατά την επίσκεψή σας, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις γαστρονομικές λιχουδιές που ετοιμάζονται για τους πιστούς σας υπηκόους με τον γενναιόδωρο προϋπολογισμό των δύο λιρών την ημέρα. Γευτείτε το μείγμα κεφαλιών τόνου και τις πανταχού παρούσες ανασυσταμένες μορφές που υποτίθεται ότι είναι φτιαγμένες από κοτόπουλο. Και μην ανησυχείτε, διότι σε αντίθεση με τα μικρότερα ιδρύματα όπως το Αλκατράζ και το Σαν Κουέντιν, δεν υπάρχει κοινόχρηστη αίθουσα φαγητού. Στο Μπέλμαρς, οι φυλακισμένοι τρώνε μόνοι τους στα κελιά τους, εξασφαλίζοντας την απόλυτη οικειότητα με το γεύμα τους.

Πέρα από τις γευστικές απολαύσεις, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως το Μπέλμαρς παρέχει άφθονες εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τους υπηκόους σας. Όπως λέει το εδάφιο των Παροιμιών 22:6 «Δίδαξε το παιδί στην αρχή τού δρόμου του, και δεν θα απομακρυνθεί απ’ αυτόν ούτε όταν γεράσει». Παρατηρήστε τις σερνάμενες ουρές στο παράθυρο των φαρμάκων, όπου οι έγκλειστοι συγκεντρώνουν τις συνταγές τους, όχι για ημερήσια χρήση, αλλά για τη διευρύνουσα ορίζοντες εμπειρία μιας «μεγάλης ημέρας στο ύπαιθρο» — παίρνοντα΄ς τις μεμιάς.

Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να αποδώσετε σέβη στον αείμνηστο φίλο μου Μανοέλ Σάντος, έναν ομοφυλόφιλο άνδρα που αντιμετώπιζε την έκδοσή του στη Βραζιλία του Μπολσονάρο, ο οποίος αυτοκτόνησε μόλις οκτώ γιάρδες από το κελί μου χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο σκοινί φτιαγμένο από τα σεντόνια του. Η εξαίσια φωνή τενόρου τώρα έχει σιγήσει για πάντα.

Περιηγηθείτε στα βάθη του Μπέλμαρς και θα βρείτε το πιο απομονωμένο μέρος εντός των τειχών του: το Healthcare, ή «Hellcare» όπως το αποκαλούν με αγάπη οι κάτοικοι. Εδώ, θα θαυμάσετε τους λογικούς κανόνες που έχουν σχεδιαστεί για την ασφάλεια όλων, όπως την απαγόρευση του σκακιού, ενώ παράλληλα επιτρέπεται το πολύ λιγότερο επικίνδυνο παιχνίδι της ντάμας.

Βαθιά μέσα στο Hellcare βρίσκεται το πιο ένδοξα αναζωογονητικό μέρος σε όλο το Μπέλμαρς, όχι, σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο: η θεσπέσια ονοματισμένη Σουίτα Τέλους Ζωής του Μπέλμαρς. Ακούστε προσεκτικά και μπορεί να αφουγκραστείτε τις φωνές των φυλακισμένων, «Αδερφέ, θα πεθάνω εδώ μέσα», απόδειξη της ποιότητας της ζωής και του θανάτου μέσα στη φυλακή σας.

Όμως μη φοβηθείτε, διότι μπορεί να βρεθεί ομορφιά μέσα σε αυτούς τους τοίχους. Χορτάστε το βλέμμα σας με τα γραφικά κοράκια να φωλιάζουν στο συρματόπλεγμα και τους εκατοντάδες πεινασμένους αρουραίους που αποκαλούν το Μπέλμαρς σπίτι τους. Κι αν έρθετε την άνοιξη, μπορεί να ρίξετε μια ματιά στα παπάκια που έχουν γεννηθεί από επίμονες αγριόπαπιες μέσα στα εδάφη της φυλακής. Όμως μην αργοπορήσετε, διότι οι αδηφάγοι αρουραίοι σιγουρεύουν πως οι ζωές τους είναι φευγαλέες.

Σας ικετεύω, Βασιλιά Κάρολε, να επισκεφτείτε τη Φυλακή της Αυτού Μεγαλειότητάς σας στο Μπέλμαρς, διότι είναι μια τιμή που αξίζει σε έναν βασιλιά. Καθώς ξεκινάτε την ηγεμονία σας, είθε να θυμάστε πάντα τα λόγια της Βίβλου: «μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται» (κατά Ματθαίον 5:7). Και ας είναι το έλεος το φως που οδηγεί το βασίλειό σας, τόσο εντός όσο κι εκτός των τειχών του Μπέλμαρς.

Ο πιο πιστός σας υπήκοος, Τζούλιαν Ασάνζ

Via info-war 
TAGS:
εμφάνιση σχολίων