Φασμπέντερ και Στιβ ΜακΚουίν ξανασυνεργάζονται σε μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΚΑΣ
9 Φεβρουαρίου 2012
Τρία χρόνια μετά ο ΜακΚουίν ξανασυνεργάζεται με τον Μάικλ Φασμπέντερ (Μια επικίνδυνη μέθοδος, X-Men: First Class, Τζέιν 'Ειρ) για την δεύτερη ταινία του. Όπως και στην προηγούμενη έτσι κι εδώ το θέμα είναι οι επιλογές της ζωής και οι εμπειρίες που μας καθορίζουν. Αντίθετα όμως από το “Hunger” όπου μιλούσε για έναν άνθρωπο χωρίς ελευθερία εδώ ο πρωταγωνιστής απολαμβάνει την ελευθερία επιλογών που του παρέχει η Νέα Υόρκη -είναι ελεύθερος, νέος, όμορφος, με καλή δουλειά- αλλά παρ’ όλα αυτά καταλήγει να δημιουργήσει την προσωπική του φυλακή.
Ο Μπράντον, νεοϋορκέζος γιάπης, δραπετεύει από την καθημερινότητα του μέσα από την αναζήτηση του one night stand. Ως εθισμένος καταλήγει να αντιλαμβάνεται το σεξ ως μοναδικό τρόπο επικοινωνίας. Όταν η νεότερη αδελφή του μετακομίζει στο διαμέρισμά του, η προσωπική κόλαση που έχει δημιουργήσει θα ταραχτεί από την παρουσία της.
Η ταινία γυρίστηκε σε 25 ημέρες. Ο βρετανικός Guardian έγραψε «Οι τεράστιες ερμηνείες από τους Φασμπέντερ και Μάλιγκαν και η εξαιρετική τεχνική του ΜακΚουίν μας μεταφέρουν σε μια φρικτή κόλαση».
Η Μάλιγκαν θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς της (Μια κάποια εκπαίδευση, Μη μ' αφήσεις ποτέ, Drive) και με αυτή την ταινία προσθέτει ακόμα έναν σούπερ συμπρωταγωνιστή στη συλλογή της (Τζόνι Ντεπ, Ράιαν Γκόσλινγκ συν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο προσεχές «Γκάτσμπι» του Λούρμαν).
Η ταινία έχει τιμηθεί από πολλές ενώσεις κριτικών ενώ ο Μάικλ Φασμπέντερ κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο 68ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας, ήταν υποψήφιος για τη Χρυσή Σφαίρα και διεκδικεί το αντίστοιχο βραβείο BAFTA.
Info: “Shame”. Πρεμιέρα 9 Φεβρουαρίου. Σκηνοθεσία: Στιβ ΜακΚουίν. Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Νικόλ Μπεχαρί. Διανομή: Odeon
εμφάνιση σχολίων