0
1
σχόλια
269
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Το πρωί διευθυντής ορχήστρας στον ΣΚΑΪ, το μεσημέρι συνεργάτης του υπουργού Γεραπετρίτη» σχολιάζει το Reporters United που έχει ανοίξει ρεπορτάζ για το δημοσιογραφικό ασυμβίβαστο
PRESS
6 Απριλίου 2023
Στις 11 Μαρτίου το Reporters United άνοιξε θέμα των για το δημοσιογραφικό ασυμβίβαστο: δημοσιογράφοι που εργάζονται για την κυβέρνηση ή το κράτος χωρίς να έχουν αναστείλει τη δημοσιογραφική τους εργασία.

Αυτή τη φορά παρουσιάζει ρεπορτάζ για τον Δημήτρη Γιαννίρη, ο οποίος εργάζεται ως δημοσιογράφος και παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, όντας παράλληλα συνεργάτης του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

«Το Μαξίμου έχει εργαζόμενό του μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της χώρας, το οποίο συνδιαμορφώνει την άποψη της κοινής γνώμης και των χιλιάδων ακροατών που το ακούν κάθε πρωί».

Ο διορισμός του στο γραφείο του Γεραπετρίτη έγινε τον Νοέμβριο του 2019. Σε σχετική ερώτηση του Reporters United, ο δημοσιογράφος επιβεβαίωσε μέσω μέιλ ότι παραμένει μέχρι σήμερα συνεργάτης του υπουργού: «Ως επαγγελματίας δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ, παράλληλα με την εργασία μου στον ΣΚΑΪ (παραγωγός – δημοσιογραφική επιμέλεια εκπομπών – εκφώνηση δελτίων ειδήσεων) και ποτέ διαπιστευμένος συντάκτης σε Υπουργείο ή στο Κυβερνητικό ρεπορτάζ, το 2019 αφού ενημέρωσα τη διεύθυνση του Ραδιοφώνου, ανέλαβα ως μετακλητός υπάλληλος την επικοινωνία-γραφείο τύπου του Υπουργού Επικράτειας, Γ. Γεραπετρίτη, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και όσα ορίζει και η ΕΣΗΕΑ, που σημειωτέον έχει κατακτήσει τις θέσεις των Γραφείων Τύπου Υπουργείων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταλαμβάνουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι και όχι άνθρωποι και επαγγελματίες από εταιρείες επικοινωνίας».
 

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Χονδρόγιαννος, Νικόλας Λεοντόπουλος, Χριστόφορος Κάσδαγλης. Μάθετε περισσότερα και στηρίξτε την έρευνα του εκεί


Διαβάστε επίσης:
Η 12χρονη στον Κολωνό, η «Πολιτεία» και χιλιάδες γενναία και μοναχά παιδιά
Οι κινητοποιήσεις, η νεολαία και ο πολιτικός αντίκτυπος
ΕΡΕΥΝΑ: «Κομμένα» κρέας, θέρμανση, μαγείρεμα, ντους!
εμφάνιση σχολίων