1
1
σχόλια
320
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Σχολιάζει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
 
DOCTV.GR
17 Ιανουαρίου 2023
Η επιλογή της αβασίλευτης δημοκρατίας δεν είναι μια «αριστερή» επιβολή. Είναι τελείως ανιστόρητο να παρουσιάζεται ως μια παραταξιακή προτίμηση ο προεδρικός κοινοβουλευτισμός.

Οι φιλομοναρχικοί περιφρονούν τους πατέρες του ελληνικού κράτους που δέχτηκαν μονάρχη ως λύση των ΜΔ. Στις αρχές και τα μέσα του 19ου αιώνα που δεν νοείτο δηλαδή νέο κράτος χωρίς μοναρχία στην Ευρώπη. Ο Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε επειδή θεωρήθηκε ότι συνωμοτούσε κατά του Όθωνα. Τα ξεχάσατε αυτά οι ακροδεξιοί ή μάλλον ουδέποτε τα γνωρίζατε.

Η μοναρχία του Όθωνα ήταν μια φυτευτή επιβολή των μεγάλων δυνάμεων της εποχής εκείνης. Ο λαός εκφράστηκε με την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843. Αριστερός ήταν ο Μακρυγιάννης και οι άλλοι οπλαρχηγοί που επέβαλαν Σύνταγμα στον Όθωνα; Με τους Βαυαρούς είστε, οι Ελληνάρες;

Ο προ-προπάππους του Κωνσταντίνου ήταν ένας Δανός πρίγκηπας που βασίλευσε 50 χρόνια και νόμιζε ότι μπορούσε να διορίζει υπουργό και πρωθυπουργό όποιον ήθελε ο ίδιος μέχρι που τον έβαλε στη θέση του ο Τρικούπης με το «Τις Πταίει;», άρθρο για το οποίο συνελήφθη φυλακίστηκε επειδή πολύ απλά υποστήριζε την αρχή της δεδηλωμένης.

Η μοναρχία στο ελληνικό κράτος είναι μια επιλογή ξένων δυνάμεων που βρήκε απέναντι της την ευρεία πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτή η πλειοψηφία δεν είναι «αριστερή», είναι πέρα και πάνω από κόμματα. Είναι το Σύνταγμα της χώρας.

Η περίοδος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι η πιο ειρηνική, πιο ομαλή και πιο συναινετική ως προς το πολίτευμα 50ετία της χώρας. Και αυτό είναι μια κατάκτηση του ελληνικού λαού, δεν είναι ούτε αριστερή, ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα.

Τα σύνδρομα των υπόδουλων, των υπηκόων και των υποτακτικών βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια. Όλη η μούργα δηλαδή. Αυτοί είστε οι φιλομοναρχικοί και σας εκμεταλλεύονται άριστα οι πολιτικοί που σας πουλάνε κορώνα σήμερα. Ξέρουν τι ψώνια είστε.

Οι δικαιολογίες και υποκρισίες περί Ιστορίας είναι ωραίος φερετζές που δεν θα έπρεπε να πείθει κανέναν.
Στη φωτογραφία ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος με τον Γεώργιο Παπανδρέου


Διαβάστε επίσης:
Γλύξμπουργκ, οι τοποτηρητές των Άγγλων
Συγγνώμη δήμαρχε, αλλά προηγούνται οι ιδιώτες!
εμφάνιση σχολίων