0
1
σχόλια
216
λέξεις
VISUALISM
Τα πιάτα ποτίζουν τα βότανα γιατί δεν περισσεύει σταγόνα!
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
1 Φεβρουαρίου 2023
Σ’ ένα πλανήτη που γνωρίζει πως η έλλειψη νερού ήταν και θα είναι αιτία καταστροφής και προσφυγιάς για ανθρώπους και ζώα του πλανήτη, πολλοί σχεδιαστές προσπαθούν να ονειρευτούν και να σχεδιάσουν ένα κάποιο βιώσιμο μέλλον. Συνήθως οι μικρές ευρεσιτεχνίες «της καθημερινότητας» είναι κι αυτές που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Το στούντιο σχεδιασμού DesignLibero με έδρα το Μιλάνο, σκέφτηκε τι να κάνει με το νερό που στάζει από τα πλυμένα πιάτα και ιδού: σχεδίασε το Fluidity μια ταπεινή πιατοθήκη που έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί με διπλή λειτουργία. Η επιτυχία έγκειται στην απλότητα. Η σχάρα στεγνώματος πιάτων μας επιτρέπει να καλλιεργήσουμε τα φρέσκα βότανα ή ένα μικρό φυτό. Το νερό που στάζει από τα πλυμένα πιάτα ποτίζει τα φυτά γιατί η βάση, χάρη στη μορφή της, κατευθύνει τα λύματα στα δοχεία τους. Κάθε δοχείο είναι διάτρητο στο κάτω μέρος για τη διέλευση του νερού. Τα δοχεία γεμίζουν με σφαιρίδια από πηλό και ίνες καρύδας ώστε αφενός να ελέγχεται το υδάτινο περιβάλλον του φυτού και αφετέρου να διατηρείται καθαρή η βάση του στραγγιστικού πιάτων.

Η μεγαλύτερη επιτυχία των σχεδιαστών βέβαια είναι το γεγονός του ότι σχεδιάζουν καθημερινά οικολογικά αντικείμενα πολλαπλής χρήσης.


Διαβάστε επίσης:
Πως θα ζωγράφιζαν οι μεγάλοι ζωγράφοι την κλιματική κρίση;
Οι Κένταυροι ενός κάποιου μέλλοντος
Σιγκαπούρη: Εκεί που τα δάση σκαρφαλώνουν
εμφάνιση σχολίων