1
1
σχόλια
304
λέξεις
210

Κυριακάτικη συζήτηση με δωρεάν είσοδο στο Gazarte

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
27 Ιανουαρίου 2012
«Η ΓΗΙΝΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΗ. Υπάρχει ωστόσο γύρω μας, στη γειτονιά ή το μικρό χωριό, στην πόλη ή τα μακρινά νησιά. Είναι καιρός εκεί να εστιάσουμε την προσοχή μας, εκεί να στρέψουμε την ανάσα και το βλέμμα μας. Καθώς μάλιστα η «κρίση» ωθεί όλο και περισσότερους στην απόγνωση και την ανέχεια, η αλληλεγγύη προς τον Αλλο, η έγνοια για το πώς πορεύεται, θα είναι και το πρώτο βήμα για να μην χαθούμε όλοι. Έτσι, όταν συναντηθούμε -αν ποτέ συναντηθούμε- με τους εξωγήινους, θα έχουμε πολλά να διηγηθούμε. Ίσως όμως και να τους διδάξουμε». Ήταν το φινάλε από ένα εξαιρετικό κείμενο που υπογρμμίζει την επιτακτική ανάγκη για αλληλεγγύη στις μέρες μας, και έχει γραφτεί ένα χρόνο πριν.

TON ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πρύτανη, ερευνητή, και συγγραφέα. Η Κόμη της Βερενίκης, Κοσμογραφήματα, η Αυτοβιογραφία του φωτός, Συνομιλίες με το φως. Η επιστημονική του έρευνα περιστρέφεται γύρω από τα θεμελιώδη σωματίδια και τη δομή της ύλης. «Σήμερα συμμετέχει σε διεθνές πείραμα στη θάλασσα της Πύλου για τον εντοπισμό των σωματίων νετρίνο που έρχονται από το σύμπαν ενώ στην Κρήτη ασχολήθηκε επίσης με την αιολική ενέργεια» όπως λέει το βιογρφικό του.

VIDEO: Βρήκαμε την πιο πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στο κανάλι Κρήτη TV. Ο Γραμματικάκης μιλά εφ' όλης της ύλης για πολιτική, οικονομία, παιδεία και κρίση στα Πανεπιστήμια, αποκαλύπτει ότι το Μουσείο Καζαντζάκη στο Ηράκλειο κινδυνεύει να κλείσει, ζητώντας τη συμπαράσταση όλων των κρητικών, μιλά για το νέο Αστεροσκοπείο στη Σητεία, μέχρι και το πείραμα του CERN που εν ολίγοις αμφισβητεί για την αποτελεσματικότητα του σε σχέση με την δαπάνη του».
Ιnfo: Συζητήσεις κάθε Κυριακή απόγευμα στις 18:30, στον πολυχώρο Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Μετρό Κεραμεικός. Η συνέντευξη διαρκεί μία ώρα ενώ το κοινό έχει δυνατότητα να υποβάλλει ερωτήσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

εμφάνιση σχολίων