1
1
σχόλια
272
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
[VIDEO] Σοκαριστική συνέντευξη του παιδιάτρου Σπύρου Μαζάνη στον Ν. Παναγιωτόπουλο. Το 20% των παιδιών αυτών εξαφανίζονται!
 
ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ | UNSPLASH
29 Νοεμβρίου 2022
Αυτή τη στιγμή περίπου70 ξεχασμένα παιδιά που έφτασαν σε παιδιατρικά νοσοκομεία για εξετάσεις με εισαγγελική παρέμβαση, παραμένουν εκεί, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς να βρει μια λύση γι΄αυτά –ούτε οι εισαγγελείς, ούτε η πρόνοια, ούτε οι γιατροί. Μάλιστα αρκετές φορές μένουν εκεί για πολλά χρόνια, κάποια δηλαδή έχουν φτάσει εκεί κάτω του ενός έτους μηνών κι έχουν φύγει στην ηλικία των 7 χρόνων!

Το 2018 ο αριθμός τους έφτανε τα 200 και σήμερα περίπου τα 70. Για το ιατρικό σύστημα είναι παιδιά που «πιάνουν» κλίνες οι οποίες προορίζονται για τα άρρωστα παιδιά. Τα αόρατα «ορφανά», μην μπορώντας να επιστρέφουν στις οικογένειες τους από τις οποίες οι εισαγγελείς τα απομάκρυναν, παραμένουν εγκλωβισμένα σε ένα νοσοκομείο με μόνη παροχή που έχουν το φαγητό, ενώ δεν πηγαίνουν καν σχολείο! Για τον ψυχισμό τους ούτε λόγος να γίνεται, οι ψυχολόγοι είναι ακριβοθώρητοι. Μάλιστα συχνά είναι ανεπιθύμητα από το σύστημα του νοσοκομείου γιατί πειράζουν τα άρρωστα παιδιά ή τα παρενοχλούν…

Στην ουσία μεγαλώνουν σε διαδρόμους και στις αυλές των κλινικών όπου πολλές φορές πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Στην εκπομπή του Νίκου Παναγιωτόπουλου Western στον Kontra, ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης δηλώνει πως το 20% των παιδιών αυτών το «σκάνε» (δηλαδή εξαφανίζονται ή κάποιοι τα παίρνουν).

Στον απόηχο των πρόσφατων παιδοβιασμών, του σκανδάλου της Κιβωτού και της καθημερινής επιβεβαίωσης ανύπαρκτου κοινωνικού κράτους ξεφλουδίζεται το αληθινό πρόσωπο της Ελλάδας: μια εξαθλιωμένη ευρωπαϊκή χώρα που υποδύεται την πολιτισμένη, που επιφυλάσσει μόνο δεινά για τους απλούς πολίτες, πολίτες που έπειτα από μια παρατεταμένη κρίση έχουν αποδεχτεί το άδικο, την αδιαφορία, την εγκατάλειψη, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Δείτε στο 34.12, την συνέντευξη…


 
εμφάνιση σχολίων