0
1
σχόλια
147
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
​DOCTV.GR
24 Νοεμβρίου 2022
Ρεπορτάζ της Εφημερίδας των συντακτών ισχυρίζεται πως περισσότερα από 1.000.000 «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα με εγκατεστημένες εφαρμογές GOV.GR καταγράφουν τις διαδικτυακές ή τις φυσικές κινήσεις των κατόχων τους, με την άδεια του ανυποψίαστου χρήστη.

Η συγκατάθεσή μας μάλιστα, αφήνει τρύπες ασφαλείας ή εμπορικής-πολιτικής αξιοποίησης, αξίας πολλών δεκάδων εκατ. ευρώ ετησίως! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα στοιχεία μας διοχετεύτηκαν σε διαφημιστές μέσω των κρατικών ψηφιακών υπηρεσιών.

Τι δυνατότητες έχουν οι εγκατεστημένες εφαρμογές; «Δυνατότητα ενεργοποίησης της κάμερας για λήψη φωτογραφιών και video, την ακριβή θέση του κινητού τηλεφώνου, ή την επικοινωνία χωρίς κρυπτογράφηση (!), τον πλήρη έλεγχο του επιλεγμένου αποθηκευτικού χώρου για τροποποίηση, διαγραφή και ανάγνωση περιεχομένου, ή την πλήρη πρόσβαση στο δίκτυο, αλλά και την αδιανόητη παραχώρηση άδειας αναγνωριστικού διαφήμισης, από την οποία παράγονται «πλούσια» δεδομένα».

«Τεχνοφοβία, συνωμοσιολογία, εμμονή. Αυτό είναι, συνοπτικά, το σχόλιο μας για το σημερινό δημοσίευμα της Εφ.Συν» απαντάει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

 

 
εμφάνιση σχολίων