0
1
σχόλια
241
λέξεις
210
Με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΚΠΙΣΝ
29 Νοεμβρίου 2022
Ένας Τοίχος Αναρρίχησης ύψους έως 9 μέτρα, με 620 πιασίματα, για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την αναρρίχηση, υποδέχεται τους Αθηναίους τον Δεκέμβριο με διαφορετικές προκλήσεις για όλες τις ηλικίες.

Η νέα μόνιμη εγκατάσταση του ΚΠΙΣΝ θα περιλαμβάνει 3 διαφορετικές πίστες - Boulder, Speed και Lead -προστατευμένες από τη βροχή, οι οποίες θα ανοίξουν σταδιακά για το κοινό.

Η έναρξη λειτουργίας του Τοίχου θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου μέσα από δύο ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες που έχουν ως στόχο να εξοικειώσουν με το Bouldering, καθώς και με την αναρρίχηση με σκοινί. Οι ασκούμενοι καλούνται να φέρουν τα δικά τους παπούτσια αναρρίχησης, ενώ ο απαραίτητος εξοπλισμός ασφαλείας (ζώνες, κράνη) παρέχεται από το ΚΠΙΣΝ.

Σκαρφαλώνω Χαμηλά. Σε αυτό το πρόγραμμα αναρρίχησης Bouldering (Μπούλντερινγκ), μικροί και μεγάλοι καλούνται να γνωρίσουν το άθλημα της αναρρίχησης και τις βασικές τεχνικές σε χαμηλά ύψη, χωρίς τη χρήση σκοινιού με την χρήση ειδικών στρωμάτων.

Ψηλά και με ασφάλεια. Σε αυτό το πρόγραμμα, οι ασκούμενοι εξοικειώνονται με το είδος αναρρίχησης top rope ή αναρρίχηση με σκοινί, με την ασφάλιση δηλαδή του σχοινιού από το «ρελέ» (γαλ. relais, αγγλ. anchor), τον ειδικό κρίκο. Ταυτόχρονα, γνωρίζουν τις βασικές αρχές ασφάλισης στην αναρρίχηση ή στην ασφάλιση μιας καταρρίχησης.


Τοίχος αναρρίχησης στο ΚΠΙΣΝ: 8 άτομα σε γκρουπ, ανά slot, ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή. Οι ασκούμενοι καλούνται να φέρουν τα δικά τους παπούτσια αναρρίχησης. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα


Διαβάστε επίσης: Από 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ
εμφάνιση σχολίων