0
1
σχόλια
704
λέξεις
CULTURE
Μπορούμε να κατεβάσουμε το app του ertflix.gr και στο κινητό μας
 
DOCTV.GR TEAM | UNSPLASH
11 Νοεμβρίου 2022
Πνιγμένοι στους Τουρίστες Mass Tourism - Massive Problems: Δημοφιλείς προορισμοί προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Εμείς θα ρίξουμε μια ματιά στα παρασκήνια της Μαγιόρκα, της Ίμπιζα, της Κροατίας, της Νότιας Αφρικής και των Καναρίων Νήσων. Οι συνέπειες της τουριστικής έκρηξης φαίνονται σε όλο τον κόσμο από το εντυπωσιακό χάσμα μεταξύ ντόπιων και τουριστών: απλησίαστη στέγαση, χαμηλοί μισθοί και πόσιμο νερό με δελτίο. Θα ρίξουμε μια ματιά στη Μαγιόρκα, ένα από τα αγαπημένα νησιά της Μεσογείου που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Οι συνέπειες της τουριστικής έκρηξης είναι επίσης αισθητές στην Κροατία και τα Κανάρια Νησιά, όπου οι τοπικοί πολιτικοί φοβούνται κοινωνικές αναταραχές λόγω του χάσματος μεταξύ των παραθεριστών και του πληθυσμού. Αυτή η σειρά δεν έχει σκοπό να αποτρέψει τα ταξίδια, αλλά θέλει να επιστήσει την προσοχή στις παρενέργειες του μαζικού τουρισμού και να οξύνει την ευαισθητοποίηση για μια ευσυνείδητη προσέγγιση σε όλους τους πολιτισμούς.
 
Οι μετρ των γεύσεων: Με τη βοήθεια 21 ξένων σεφ που ερωτεύτηκαν τη Γαλλία και τα εξαιρετικά προϊόντα της, θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της γης και την ιστορία της γαστρονομίας σε δέκα γαλλικές περιοχές. Ακολουθούμε τους σεφ σε αγροκτήματα, αμπελώνες και αγορές, όπου αναζητούν αυθεντικά ή νέα προϊόντα. Ανακαλύπτουμε τις νέες ιδέες τους στη μαγειρική, την εφευρετικότητα και την προσωπική τους πινελιά, ειδικά όταν επανεξετάζουν ορισμένα βασικά στοιχεία της γαλλικής γαστρονομικής κληρονομιάς. Οι σεφ μιλούν για το πάθος τους για τη Γαλλία, την κουζίνα και τις μοναδικές γεύσεις της, παρουσιάζοντας με κατανοητό τρόπο πόσο δημιουργική είναι η γαλλική γαστρονομία. Τέλος, παρέα με έναν γευσιγνώστη, προμηθευτές και καλεσμένους των σεφ, θα πάρουμε μια γεύση από τα πιο επιτυχημένα πιάτα τους.
 
Φταίει η Αλλεργία: Από τα φιστίκια και τη γύρη μέχρι τις γάτες και τα ακάρεα της σκόνης, τα ποσοστά αλλεργιών εκτινάσσονται δραματικά σε όλο τον κόσμο, με τις αβλαβείς ουσίες να προκαλούν αντιδράσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πασχόντων από αλλεργίες. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι μέχρι το 2050, ένας στους δύο ανθρώπους θα πάσχει από κάποια αλλεργία. Γιατί το ανοσοποιητικό μας σύστημα αντιδρά υπερβολικά; Προκειμένου να ανακόψουν το κύμα της επιδημίας, οι επιστήμονες διερευνούν τη διασύνδεση μεταξύ γενετικής, περιβαλλοντικών παραγόντων και του σύγχρονου τρόπου ζωής και αναπτύσσουν επαναστατικές και καινοτόμες προσεγγίσεις για την πρόληψη και τη θεραπεία των αλλεργιών.
 
Τα Παιδιά του Χίτλερ Hitler's Children: Τα επίθετά τους σκορπούν από μόνα τους τον τρόμο: Χϊμλερ, Γκέρινγκ, Ες. "Τα Παιδιά του Χίτλερ" είναι μια ταινία για τους απογόνους των πιο ισχυρών φυσιογνωμιών του ναζιστικού καθεστώτος: άνδρες, γυναίκες και παιδιά των οποίων η κληρονομιά θα τους συσχετίζει ως το τέλος της ζωής τους μ' ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία. Πώς ήταν γι' αυτούς να μεγαλώνουν μ' ένα όνομα, το άκουσμα του οποίου φέρνει στο νου εικόνες γενοκτονίας; Πώς συμβιβάζονται με το γεγονός πως είναι παιδιά του Χίτλερ.
 
Με 300 Eυρώ 2 for 300: Η Ταμίνα και ο Ούβε ταξιδεύουν τα Σαββατοκύριακα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, έχοντας στην τσέπη τους μόνο 300 ευρώ. Κοπεγχάγη, Βαρκελώνη, Ρώμη είναι μεταξύ των διάσημων πόλεων που έχουν ήδη δει και υπάρχουν πολλές ακόμα που θα επισκεφτούν. Τα ταξίδια δεν είναι μόνο για τους πλούσιους και η συγκεκριμένη σειρά ντοκιμαντέρ φιλοδοξεί να δείξει πόσο διασκεδαστικά μπορούν να είναι τα ταξίδια με χαμηλό προϋπολογισμό και τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζει κανείς έχοντας μόνο 300€ στην τσέπη του για ένα Σαββατοκύριακο σε μια ευρωπαϊκή πόλη. Περίεργοι, εφευρετικοί, αυθόρμητοι και πάντα με δίψα για περιπέτεια το ζωηρό ζευγάρι περιπλανιέται στους δρόμους, τις αγορές και τα καταστήματα της πόλης. Χρησιμοποιώντας τα μέσα μεταφοράς που ταιριάζουν καλύτερα στην κάθε πόλη, όπως ποδήλατο, σκούτερ, λεωφορείο ή τραμ, οι δυο τους ανακαλύπτουν πολιτιστικές παραδόσεις και άγνωστες ιστορίες. Και παρότι πολλές συμβουλές για ένα ταξίδι μπορείτε να τις βρείτε στο διαδίκτυο και στις διάφορες εφαρμογές, τις καλύτερες εμπιστευτικές πληροφορίες μπορείτε να τις μάθετε μόνο ερχόμενοι σε επαφή με τους ντόπιους
 
Η Μάχη της Κρήτης Battle of Crete: Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία της περίφημης μάχης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και της επακόλουθης τετραετούς γερμανικής κατοχής της Κρήτης. Με τη βοήθεια οπτικού υλικού της εποχής, απεικονίσεων μέσω υπολογιστή, τοποθετήσεων από ειδικούς και μαρτυριών επιζώντων, επισκεπτόμαστε την Κρήτη και τα πεδία μάχης για να ξαναζήσουμε την ιστορία της μοναδικής και αιματηρής εκείνης μάχης και τις συνέπειές της.
 

Διαβάστε επίσης:
Μια περιπατητική παράσταση στην Αθήνα
Το Movement radio πάει στην Κυψέλη
εμφάνιση σχολίων