0
1
σχόλια
355
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών», άρθρο 23

 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
31 Οκτωβρίου 2022
Ο Ά. Γεωργιάδης πήγε στο Αττικό Πάρκο, ανέβασε στα σόσιαλ μίντια φωτογραφία από σόου με δελφίνια. Μετά την κατακραυγή δήλωσε: «Θέλετε οι παπαγάλοι να είναι έξω από κλουβιά;»

Ναι, φυσικά και θέλουμε. Να υπενθυμίσουμε πως η άδεια του δελφινάριου στο Αττικό Πάρκο έχει ανακληθεί από το 2020 και έκτοτε αρκετές φορές έχει δει το θέμα το φως της δημοσιότητας, αλλά φαίνεται πως δεν ισχύουν οι νόμοι για το πάρκο. Ο υπουργός ρώτησε μάλιστα την επιχείρηση αν είναι όλα νόμιμα και επειδή η επιχείρηση του είπε ναι, το δέχτηκε. «Ρώτησα αν υπάρχει άδεια για αυτό που είδα, που μου την έδειξαν, είπαν οτι είναι νόμιμο».

Μετά την επίσκεψη του Γεωργιάδη η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας «προκειμένου να πράξει τα δέοντα» ενώ σε ανακοίνωσή της λέει:

«Η Ειδική Γραμματεία επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να πράξει τα δέοντα μετά τη δημοσίευση οπτικοακουστικού υλικού με δελφίνια που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση, κατά παράβαση του κανονιστικού πλασίου 4830/2021 και μάλιστα σε δελφινάριο του οποίου έχει ανακληθεί η άδεια από το 2020. Πραγματοποιείται και σχετικός έλεγχος στο σημείο από κλιμάκιο της ΕΛΑΣ. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23, παράγραφος 2, απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών».

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε:
– Τα άγρια κητοειδή (φάλαινες και δελφίνια) ταξιδεύουν 60-160 χλμ την ημέρα, φτάνουν ταχύτητες έως 50 χλμ ανά ώρα ενώ κάνουν καταδύσεις σε εκατοντάδες μέτρα βάθος.
– Ακόμη και στις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, έχουν λιγότερο χώρο από 0,0001% του εύρους που χρειάζονται. Σχετική μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι μια φυλακισμένη αρσενική όρκα πέρασε το 70% της ημέρας, σε ακινησία!
 
Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα το πρώτο καταφύγιο απελευθέρωσης δελφινιών

 
εμφάνιση σχολίων